• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 'Yürekler Bir Olunca Tüm Engelleri Aşarız'
GÜNCEL
03 Aralık 2018 - 12:12

'Yürekler Bir Olunca Tüm Engelleri Aşarız'

GÜNCEL
03 Aralık 2018 - 12:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Yürekler Bir Olunca Tüm Engelleri Aşarız'
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplumun tüm kesimlerinin rahat ve huzuru için çalıştıklarını; ancak engellilerimiz için çak daha fazla gayret gösterdiklerini söyledi. Kayseri’yi her alanda engelsiz bir kent yapma gayretiyle 3,5 yılda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, samimiyetle çalışılması ve yüreklerin bir olması halinde aşılamayacak bir engelin bulunmadığını kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü çalışmayı yapmayı bir borç olarak gördüklerini belirtti. Bu anlamda Kayseri’de çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Yol, kaldırım, trafik ışığı gibi konularda yapılması gereken düzenlemeleri zaten yapıyoruz; ama bunun yanında şehrimizde engelleri kaldıran pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ilk ve tek olan Engelsiz Çocuk Evi bu çalışmalarımızdan birisi. Bu proje sayesinde zihinsel engelli çocuğu bulunan ailelerin, evlatlarının bakımını üstlenerek hem çocuklarımızı daha sosyal hale getirdik hem de ailelere nefes alma imkanı verdik. Amatör Spor Tesislerimizin yanında görme engellilerimiz için saha yaptık. Kütüphanelerimizden yararlanmaları için binlerce sesli kitabı kütüphanelerimize kazandırdık. Yine görme engellilerimizin hissedilebilir yüzey ile yardımsız gezebilmeleri için Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde düzenlemeler yaptık. Görme engellilerimiz, sergilenen eserlere ait replikalar ile eserleri dokunarak hissedebilme, Braille alfabesi ile müzeyle ilgili bilgi alma imkanı buldular. İşitme engellilerimizin çevreleriyle iletişiminin çok daha güçlü olması için KAYMEK şirketimiz vasıtasıyla binlerce insanımızın işaret dili eğitimi almasını sağladık. Zihinsel engelli çocuklarımızın çok daha sosyal olabilmeleri için Spor A.Ş. vasıtasıyla doğa kampı ve benzeri etkinlikler gerçekleştirdik. Bu ve benzeri pek çok çalışmayla şehrimizdeki engelleri tek tek aştık. Aşmaya da devam edeceğiz” dedi.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ARMAĞANI

Engellilerimiz için önemli bir çalışmayı da KASKİ Genel Kurulu’nda yaptıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, şehrimizde yaşayan %40 ve üzeri engellilerimizin yararlandığı su ücretlerinde yüzde 50 indirim kararının uygulamaya konduğunu söyledi. Bu çalışmadan dolayı şehrimizdeki farklı engel gruplarını temsil eden tüm derneklerin takdir ve teşekkürlerini aldıklarını dile getiren Başkan Çelik, “Yüzde 50 indirimden yüzde 40 ve üzeri engelli grubuna giren yaklaşık 27 bin hemşehrimiz yararlanmaya başladı. Üstelik abonenin engelli olması gerekmiyor, ailesinde engelli olan aboneler de bu indirimden faydalanıyor. İndirimden yararlanan engellilerimizin her birisinin ortalama beş kişilik bir ailesi olduğunu düşündüğümüzde yaklaşık 125 bin kişinin gönlüne girmiş oluyoruz. Aldığımız kararın bir kez daha tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, doğuştan ya da sonradan insanların önüne bazı engeller çıkabildiğini de vurgulayarak, yüreklerimizin bir olması halinde tüm engellerin aşılabileceğini kaydetti
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Başkan Fatih Keskinci Müjdeyi Verdi: Esnafa Dijital ve Ekonomik Kolaylıklar Geliyor
Başkan Fatih Keskinci Müjdeyi Verdi: Esnafa Dijital ve Ekonomik Kolaylıklar Geliyor
“Ata Yurdu, Kadim Yeşilyurt Enkaz Altında”
“Ata Yurdu, Kadim Yeşilyurt Enkaz Altında”
"Malatya'nın Yöresel Lezzeti Kömbe, Pizza Şeklinde Dünya Sahnesinde!"
Son Haberler
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Başkan Hüseyin Memiş:
Başkan Hüseyin Memiş: "Birlikten Dayanışmaya, Geçmişten Geleceğe...
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya Teşekkür geldi
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya...
Akhisar Saadet Partisinde Aday Adayı Ali Dursun
Akhisar Saadet Partisinde Aday Adayı Ali Dursun

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim