İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak için Cuma namazından sonra İzzetpaşa camiinde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube başkanı Recep Koca yaptığı konuşmada hükümet aleyhine konuşma yaptığı için Cenaze namazında bulunan Aczmendiler’in tepkileri ile karşılaştılar. Aczmendiler ile AGD üyelerinin kavgasını çevik kuvvet engelledi.
İzzetpaşa camiinde kılınan Cuma namazının ardından bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube başkanı Recep Koca konuşmasında İsrail’in saldırılarını kınadıklarını belirterek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile ilgili şunları söyledi, “ Gazze’de ki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri bakanımızın ve hükümetimizin tutum ve davranışları da bizi kaygılandırıyor. Sanki bu katliam karşısında yine Siyonist terör örgütü İsrail hiçbir önem arz etmeye açıklamalar meseleyi soğutacaklarını düşünüyorlar. Sayın başbakan adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam alemi bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor. Bizde sayın başbakan’a buradan soruyoruz, Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz Türkiye nerede” dedi
Tam bu sırada Aczmendi liderinin oğlu Ömer Gündüz olduğu belirtilen kişi konuşmacının mikrofonunu elinden almaya çalıştı. Aczmendililer ile AGD üyeleri arsında arbede başladı. Cami avlusuna gelen çevik kuvvet ekipleri iki gurup arasında set oluşturarak gurupların bir araya gelmesini engelledi. Her iki guruba mensup bayanlarda ayrı yerlerde durdular.
Aczmendililer bayanlarla birlikte başbakan lehine sloganlar atarak,” Mücahit Erdoğan sloganları attılar. Ömer Gündüz, Başbakanı sevdiklerini ve burada siyaset yapılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bir başka Aczmendili işse AGD lilerin olayı saptırdığını ve siyaset yapıldığını söyledi.
Aczmendiler sloganlar atarak cami avlusunda çevik kuvvet nezaretinde yürüyerek gazi caddesinde dağıldılar.
Elazığ / ARzu AKIN







