• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 2 milyon 100 bin ünite kan bağışı hedefleniyor
GÜNCEL
14 Haziran 2016 - 12:27

2 milyon 100 bin ünite kan bağışı hedefleniyor

Türk Kızılayı Dünya Gönüllü Kan Bağışçılar Günü’nü Kutladı. 2 milyon 100 bin ünite kan bağışı hedefleyen Kızılay, gönüllü bağışçılara güveniyor.

GÜNCEL
14 Haziran 2016 - 12:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2 milyon 100 bin ünite kan bağışı hedefleniyor
2 milyon 100 bin ünite kan bağışı hedefleyen Kızılay, gönüllü bağışçılara güveniyor

 

Ülkemizde bilimsel ve toplumsal alanda güvenli kan temininde yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Kızılay, 2016 yılında 2 milyon 100 bin ünite kan toplamayı hedefliyor. Kızılay, kan bağışlarının en az %60‘ını “düzenli kan bağışçılarından” elde etmeyi planlıyor. Bu oran yılın ilk 5 ayında yüzde 44 olarak gerçekleşti.

 

Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla 1957 yılında bu yana çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’nü kutladı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu özel günün, sadece hayat kurtardıklarının bilinciyle, kanlarını gönüllü bağışlayan yardımseverleri kutlamak ve onlara teşekkür etmek için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. Dr. Kınık, “Türk Kızılayı Ailesi olarak, kan bağışçılarımızın günlerini kutluyor, gönüllü bağışları ile sağlıklarına kavuşturdukları ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

2 milyon 100 bin ünite kan hedefleniyor

 

Ülkemizde bilimsel ve toplumsal alanda güvenli kan temininde yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen Kızılay, kan bağışlarının en az %60‘ının “düzenli kan bağışçılarından” elde etmeyi planlıyor. Bu oranda yılın ilk 5 aylık diliminde yüzde 44’e ulaşan Kızılay, 2016 yılı itibariyle 2 milyon 100 bin ünite kan toplamayı hedefliyor. Kızılay geçtiğimiz yıl itibariyle ülke ihtiyacının %79’una cevap vererek, 1.937.000 ünite kan temin etti. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı ise 2 milyon 500 ünite.

 

Yeniden yapılandı

 

“Güvenli Kan Temini Projesi” ile yeniden yapılanma sürecine giren Türk Kızılayı Kan Hizmetleri, kan bankacılığında gelişmiş Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer ülke kan merkezlerinin incelenmesi ile ulaşılan sonuçlar doğrultusunda, donasyon birimlerinin fiziki koşullarını iyileştirdi ve yeni donasyon birimleri açtı. Personel sayısını 844’ten 3 bin 116’ya; Kan Merkezi ve İstasyon sayısını 29’dan 17 Bölge Kan Merkezi ve 65 Kan Bağışı Merkezi’ne çıkartarak, organizasyonun ülke genelinde yaygınlaşması sağlandı.

 

Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapıldı

 

TÜRKÖK Projesi kapsamında 2013 yılında Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Kök hücre bağışçısı kazanımı faaliyetleri Türk Kızılayı bünyesinde 12 Gönüllü Verici Merkezi (GVM) ile yürütülüyor. 2014 yılında aktif olarak başlayan bağışçı kazanım faaliyetleri sonucu bugüne kadar 155 bin 137 bağışçı kazanımı gerçekleştirildi. Bakanlık tarafından yapılan tarama çalışmaları sonucu bugün itibari ile 603 eşleşme talebi Kızılay’a iletilerek, ulaşılan bağışçılardan %84 oranında olumlu geri dönüş alındı. Bununla birlikte 83 kök hücre nakli gerçekleştirildi ve 24 nakilde bekliyor.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Başkan Fatih Keskinci Müjdeyi Verdi: Esnafa Dijital ve Ekonomik Kolaylıklar Geliyor
Başkan Fatih Keskinci Müjdeyi Verdi: Esnafa Dijital ve Ekonomik Kolaylıklar Geliyor
“Ata Yurdu, Kadim Yeşilyurt Enkaz Altında”
“Ata Yurdu, Kadim Yeşilyurt Enkaz Altında”
"Malatya'nın Yöresel Lezzeti Kömbe, Pizza Şeklinde Dünya Sahnesinde!"
Son Haberler
MHP Güngören İlçe Başkanlığı Kongresi'nde Kemal Uysal Güven Tazeledi
MHP Güngören İlçe Başkanlığı Kongresi'nde Kemal Uysal Güven Tazeledi
Güngören Belediyespor 2026–2027 Sezonunu Coşkulu Açılış Programıyla Karşıladı
Güngören Belediyespor 2026–2027 Sezonunu Coşkulu Açılış Programıyla...
Ali Kaya'dan Türk Halk Müziğine Yeni Soluk:
Ali Kaya'dan Türk Halk Müziğine Yeni Soluk: "Sarı Turnam" ve "Gülendam...
Mustafa Akbaba'dan Kaymakam Ayhan Terzi'ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Mustafa Akbaba'dan Kaymakam Ayhan Terzi'ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Malatya'da Eğitimin Yeni Adresi
Malatya'da Eğitimin Yeni Adresi "FMT Akademi Kapılarını Açtı"
Vezneciler'deki o paketten bomba çıktı!
Vezneciler'deki o paketten bomba çıktı!

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim