• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM SAĞLIK
  3. Zatürre tedavisinde geç kalmayın
EĞİTİM SAĞLIK
05 Aralık 2018 - 12:41

Zatürre tedavisinde geç kalmayın

EĞİTİM SAĞLIK
05 Aralık 2018 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zatürre tedavisinde geç kalmayın
Geçmiş yıllara göre zatürreden ölümler neredeyse yok denecek kadar azalmış olsa da bu hastalık, insan sağlığı için tehdit olmaya devam ediyor. Özel Esentepe K.B.B. (Kulak Burun Boğaz) Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı, grip ile zatürre belirtilerinin benzer olması nedeniyle iki hastalığın karıştırıldığını belirterek, bu nedenle zaman zaman zatürrenin tedavisinde geç kalındığını ve rahatsızlığın ilerleyebildiğini söyledi.


Bursa, 05.12.2018 – Akciğer iltihaplanması halk arasında zatürre olarak bilinmektedir. Hastalık, akciğerin en uç yapısını oluşturan ve havadaki oksijenin vücuda girdiği bölge olan hava keseciklerinin yaygın olarak iltihaplanması olarak tanımlanır.

Soğuk havalarda grip, sinüzit, bronşit ve zatürre gibi alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirten Özel Esentepe K.B.B. (Kulak Burun Boğaz) Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı, bu hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dr. Mustafa Kaymakçı, özellikle zatürrenin ilerleyen dönemlerinde tehlikeli hale gelebileceğini ifade ederek, “Bazı bakteri, virüs ve mantarlar akciğer dokusu iltihabına yol açar ve buna bağlı olarak da zatürre ortaya çıkar. Özellikle sonbahar ve kış aylarında zatürre griple birlikte çok sık rastlanan bir hastalıktır” dedi.

Grip ile karıştırılıyor

Grip ile zatürre belirtilerinin benzer olması nedeniyle iki hastalığın karıştırıldığını ifade eden Kaymakçı, bu nedenle zaman zaman zatürrenin tedavisinde geç kalındığını ve rahatsızlığın ilerleyebildiğini kaydetti. Ağır geçen griplerin zatürreye ortam hazırladığını dile getiren Dr. Kaymakçı, “Hastalık kronik bir rahatsızlığı olan kişilerde daha ağır bir şekilde seyreder. Özellikle çocuklarda, 65 yaş üstü yaşlılarda ve sigara kullananlarda daha sık görülür” diye konuştu.

Kaymakçı, zatürrenin ülkemizde ve dünyada en çok görülen hastalıklardan biri olduğunu belirterek, tedavide geç kalınmasının ciddi sorunlara neden olabileceğini ifade etti.

Ateş ve öksürük belirtiler arasında

Ateş, balgam çıkarma, öksürük ve göğüs ağrısının hastalıkta en sık rastlanan belirtiler arasında yer aldığını anlatan Dr. Mustafa Kaymakçı, “Nefes darlığı, bilinç kaybı, bulantı, kusma, sık nefes alıp verme, eklemlerde yoğun ağrı, halsizlik, baş ağrısı gibi belirtiler de söz konusudur. Hastalığın ilerleyen dönemlerinde hastanın ateşinin düşmemesi, solunum sıkıntısı ve aşırı terleme ile su kaybetmesi gibi sıkıntılar da olabilir. Bu durumda hastanede yatılarak tedavi gerekebilir” dedi.

Solunum desteği uygulanabilir

Genel olarak hastalık teşhisinden sonra antibiyotik önerildiğini dile getiren Kaymakçı, şöyle devam etti: “Ayrıca bol sıvı alımı, istirahat, ağrı kesiciler ve ateş düşürücülerde kullanılır. Hastanede kalması gereken kişilerde daha farklı tedaviler uygulanır. Eğer çok ağır bir zatürre söz konusu ise yoğun bakımda yatış ya da solunum desteği uygulanabilir.”


  •  



  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Beyin Cerrahisinin Başarısıyla Hipofiz Tümörünü Yenerek Sağlığına Kavuştu"
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu’da Minik Yazarlar Hikaye Yazdılar
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu’da Minik Yazarlar Hikaye Yazdılar
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu 5 kere şampiyon oldu
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu 5 kere şampiyon oldu
Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü ile Hasan Can Kaya, Yıldızlı öğrencilerle buluşuyor!
Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü ile Hasan Can Kaya, Yıldızlı öğrencilerle buluşuyor!
Son Haberler
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Başkan Hüseyin Memiş:
Başkan Hüseyin Memiş: "Birlikten Dayanışmaya, Geçmişten Geleceğe...
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya Teşekkür geldi
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya...
Hatay Gastronomi Günleri Başlıyor
Hatay Gastronomi Günleri Başlıyor

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim