• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Trakya'nın En Büyük Hastanesiyiz
Tekirdağ
30 Nisan 2015 - 16:31

Trakya'nın En Büyük Hastanesiyiz

AHA TEKİRDAĞ-Çorlu Devlet Hastanesi yönetimi tarafından ilçede görev yapan basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ
30 Nisan 2015 - 16:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trakya’nın En Büyük Hastanesiyiz
Toplantıda konuşan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Doğan: “2014 yılında Çorlu Devlet Hastanesi`ne 1 milyon 34 bin 496 hasta başvurdu. 23 bin 147`si yatarak tedavi olurken 13 bin 57 de ameliyat gerçekleştirildi” dedi. Doğan Çorlu Devlet Hastanesinin, Trakya Bölgesinin en büyük hastanesi olduğu mesajınızda vermiş oldu.

 

2015 yılının Ocak  - Mart döneminde ise 275 bin 475 hastanın başvurduğu Çorlu Devlet Hastanesi`nde 2015 yılının ilk 3 ayında 5 bin 184 hasta yatarak tedavi oldu, 3 bin 197 de ameliyat gerçekleştirildi diyen Doğan: “13 Şubat 2015 tarihinde hizmet vermeye başlayan anjiografi ünitesinde 6 kardiyoloji uzmanı, 5 kalp damar cerrahi uzmanımız görev yapmaktadır. Anjiyografi ünitesi hizmet vermeye başladığı tarihten itibaren toplam 390 hastamıza anjiyo işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Anjiyografi ünitesinin kurulumundan hemen sonra hastane yönetimi olarak açık kalp ameliyatı için gerekli olan kardiovasküler cerrahi teknik hazırlıklar tamamlandı KVC Yoğun bakım ünitesi de 5 yataklı olarak hizmet vermeye başladı. İlk açık kalp ameliyatımız 20 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi. 20 Mart`tan itibaren toplam 9 hastamıza açık kalp ameliyatı yapıldı” diye konuştu.

 

Mustafa Doğan: “8 yataklı olan yanık ünitemizde ihtiyacı olan hastalarımıza gerekli yara bakımının çok daha konforlu ve sağlıklı yapılmasına olanak veren, yeterli medikal tedaviyi yapmak için gerekli ekipman ve bu konuda deneyimli ekibe sahibiz. Yanık ünitemizde 2 plastik cerrahımız görev yapıyor. Yanık ünitemizde 2014 yılı içerisinde 158 hasta, 2015 yılının ilk 3 ayında da 98 hasta olmak üzere toplam 256 hastamızın tedavisi gerçekleştirildi. 2015 yılı içerisinde 5 yataklı 1. derece yanık yoğun bakımı ünitesi dahilinde aktif hale getirip ünitemizi Trakya bölgesi için yanık merkezi durumuna getirmek için gerekli teknik çalışmalara ve planlamalara başladık” şeklinde konuştu.

 

Doğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tıbbi onkoloji kliniğine bağlı olarak hizmet veren gündüz kemoterapi ünitesinde hastaların ayaktan tedavileri yürütülüyor. Gündüz kemoterapi ünitesinde 10 hasta tedavi koltuğu bulunuyor. Ünitede 2 dahiliye uzmanı ve 2 hemşire görev yapıyor. Ünitede kuruluşundan itibaren 200 hastamıza 300 seans kemoterapi uygulaması yapıldı.”

 

Hastanede faaliyet gösteren uyku Laboratuvarı ile ilgili olarak da bilgiler veren Dr. Mustafa Doğan: “Uyku laboratuvarı hastanın uyku ile kaydedilebilir tüm verilerinin bilgisayara sonradan incelenmek üzere kaydedildiği yerdir. Ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel bir odada hasta uyurken gece boyu izlenir ve kameraya kaydedilir. Laboratuvarda hastanın, beyin elektrosu (EEG) göz hareketleri elektrosu (EOG) çene kas gerilimi elektrosu (Çene EMG)  yatış pozisyon kayıtları, soluk alıp verirken burundan giren hava akımı, soluk alıp verirken ki göğüs ve karın hareketleri, kan oksijen seviyesi, kalp grafisi (EKG) bacak kas kasılmaları elektrosu (bacak EMG) kaydedilir. Elde edilen veriler ışığında hastaya tedavisi planlanıyor. Uyku laboratuvarımızı için cihaz alımı gerçekleştirildi alan hazırlığı çalışmaları da devam ediyor. Laboratuvarda hizmet verecek doktorlar mesleki bilgi güncellemesi için İstanbul`a gönderildi” dedi.

 

Mustafa Doğan ayrıca: “Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında meydana gelerek ülkemizi etkileyebilecek olan kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer tehdit ve tehlikelere karşı gerekse Çorlu`nun bir sanayi bölgesi olmasından dolayı halkın sağlığının korunması, can kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve olası KBRN vakalarında tedavinin sağlanması amacıyla 2014 yılının Ekim ayında KBRN ünitesi açıldı” diye konuştu.

 

Doğan: “ESWL taşı kırma ünitesi de 2014 yılının Kasım ayında kuruldu. Hastanemizde böbrek taşlarının tedavisinde son teknoloji olan ESWL adı verilen cihaz vücut dışından taşın olduğu bölgeye sadme dalgaları göndererek taşlara ulaşır ve bu dalgalar yardımıyla taşları kırarak cerrahi işleme gerek bırakmaz” şeklinde konuştu. Mustafa Doğan: “Tüm bunların yanı sıra endokrinoloji, gastroenteroloji, çocuk hematolojisi, nefroloji gibi bir çok il hastanelerinde olmayan yan dal branş doktorları hastanemiz bünyesinde hizmet veriyor” dedi.

 

2015 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Dr. Mustafa Doğan: “2015 yılında bahçe düzenlemesi yapmak, hasta, hasta yakını ve çalışanlarımız için spor alanları oluşturmak istiyoruz. Heliport alanını faal duruma getirmek için çalışmalar yapacağız. 2015 yılında alt yapı sorunlarını çözmek, 24 esaslı kreş inşaatının tamamlanması için çalışmalar yapmak istiyoruz. Sergi stantlarımızın aktif kullanılması, hala yönelik bilgilendirme konferansları ve otopark alanlarının düzenlenmesi konusunda çalışmalar yapılması 2015 yılı içerisinde planladığımız çalışmalar” diye konuştu.

 

Haber: Abdurrahim Yıldırım
159379.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kalp krizi Sercan Erdil'i sevdiklerinden kopardı, hayatını kaybetti
Kalp krizi Sercan Erdil'i sevdiklerinden kopardı, hayatını kaybetti
Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok
Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok
Ak Parti Gökhan Şentürk
Ak Parti Gökhan Şentürk " Biz ne söz verdiysek, sözümüzün arkasındayız "
Zabıta Hasan Direk'in vefatı Keşan'ı ve sevenlerini yasa boğdu
Zabıta Hasan Direk'in vefatı Keşan'ı ve sevenlerini yasa boğdu
Son Haberler
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına...
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Başkan Gürkan, "Battalgazi İstikbale Koşuyor"
Başkan Gürkan, "Battalgazi İstikbale Koşuyor"

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim