• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Elazığ
  3. Tatile Geldiler, Suya Hasret Kaldılar
Elazığ
28 Ağustos 2014 - 10:55
Güncelleme: 28 Ağustos 2014 - 10:58

Tatile Geldiler, Suya Hasret Kaldılar

AHA ELAZIĞ-Elazığ’ın Merkeze bağlı Karaçavuş köyün’de yaşayan insanlar susuzlukla mücadele ediyorlar.

Elazığ
28 Ağustos 2014 - 10:55
Güncelleme: 28 Ağustos 2014 - 10:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tatile Geldiler, Suya Hasret Kaldılar
Elazığ merkeze bağlı Karaçavuş Köyü'nde,  insanlar içme suyunu yaklaşık olarak bir kilometre mesafedeki tek kaynaktan sağlıyor. Köylüler su doldurdukları bidonları eşek, traktör ve kendileri ellerindeki bidonlarla evlerine taşıyor. Kuraklık sebebiyle içme suları kesilen Karaçavuş köylüleri, çareyi köyün bir kilometre dışında mevcut bulunan bahçe sulamasında kullanılan kaynaktan karşılıyor. Köylüler, 2. beş aydan bu yana içme suyunu traktör, eşek ve kendileri taşıyarak evlere götürüyor. Su sıkıntısı sebebiyle banyo yapamadıklarını ifade eden insanlar, bu nedenle gençlerin de köyü terk ettiklerini belirtti .

 

TATİLDE KÖYLERİNE GELDİLER, MAĞDUR OLDULAR

 

Kocaeli'de çalışan ancak tatil için köye gelen Abdullah Solmaz, susuzluk sebebiyle her gün bir kilometreden su taşımak mecburiyetinde kaldığını ortaya koyarak , "Kuraklığın da etkisi olduğundan dolayı sularımız yok. Görüyorsunuz bir kilometre yürüyerek su almaya geliyoruz. Ailelerin hiçbirinin evinde su yok. Çeşmelerden su akmıyor" diye belirtti.  Denizli'de yaşamını sürdüren ve tatilini geçirmek için köye gelen Yasemin Sel ise, "3 haftadır buradayım sular akmıyor. Çocuklar banyo yapacak fakat su yok. Bizim artezyenimiz vardı, olağan ihtiyacımızı oradan karşıladık. İçme suyumuzu da köylülerle buraya geliyoruz, buradan götürüyoruz. Kuyu temiz olmadığı için içecek suyumuzu buradan taşıyoruz. Yarın gideceğim fakat doğru dürüst banyo dahi yapmadık, tam bir rezillik" diye açıkladı.

 

HASTA BABASI YAŞLI ANNESİNE SU TAŞIYOR

 

Kayseri'den gelen İlknur Yavuz da, Alzheimer hastası babası ve yaşlı annesini görmek için köye geldiğini ifade ederek, "Kayseri'den geldim. Babam çok fazla keyifsiz, Alzheimer hastası, annem de yaşlı. Buradan su götüremiyorlar. Ben komşulara yalvarıyorum motorlarıyla gelip götürüyorlar. Kirlilikten bıktık, 2 aydır suyumuz yok. Devamlı gelip buradan su taşıyoruz. Ne olacak bu su arıza ? Geldiğimiz yerde böyle bir sıkıntı yoktu" diye belirtti.

 

SU TAŞIMAK İÇİN EŞEK ALDI

 

Köyde yaşamını sürdüren 81 yaşındaki Ali Metin, kuraklık yüzünden su taşımaya gücü yetmeyince 550 liraya bir eşek satın aldığını ortaya koyarak , "Ben 81 yaşındayım. 550 lira verdim gittim Şavak'tan merkep aldım. Onunla günde 3-4 kez gelip su götürüyorum. Vallahi ben sırf su taşımak için 550 lira vermişim eşeğe. Benim arabam yok, bir şeyim yok. Benim okur yazarlığım da yok ki, araba alıp süreyim" diye dert yandı.

 

ESKİ MUHTAR SU İSTEDİ

 

Köyün 15 senelik eski muhtarı Sultan Öztaş, su sorununa bir çare bulmaları için yetkililere seslenerek şu şekilde diye belirtti : "Yetkililerden köyümüze su getirilmesini rica ediyorum. 2. beş aydır sularımız akmıyor. Köyde ihtiyarlarımız var. Devlet büyüklerinden su istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok. bir kilometreden su taşıyoruz.
957480.jpg
1458129.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Silvano Makarna'nın lezzet yolculuğu Malatya'da devam ediyor
Silvano Makarna'nın lezzet yolculuğu Malatya'da devam ediyor
Tercih haftasına yoğun ilgi
Tercih haftasına yoğun ilgi
MÜCAHİT YANILMAZ; YETİM GÜLERSE İNSANLIK GÜLER
MÜCAHİT YANILMAZ; YETİM GÜLERSE İNSANLIK GÜLER
Muhammed Girgin ve Bebeği Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti!
Muhammed Girgin ve Bebeği Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti!
Son Haberler
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Kahramanoğlu İnşaat Güngören’in Geleceğine İmzasını Atıyor
Kahramanoğlu İnşaat Güngören’in Geleceğine İmzasını Atıyor
Eğitimci Yazar Abdurrahman Ensari'den Başkan Mustafa Akbaba,
Eğitimci Yazar Abdurrahman Ensari'den Başkan Mustafa Akbaba, "Haykırıyorum,...
Çeltik tüccarlığı yapan vatandaşı telefon dolandırıcılarının elinden son anda kurtuldu
Çeltik tüccarlığı yapan vatandaşı telefon dolandırıcılarının elinden son anda kurtuldu

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim