• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Antalya
  3. Selami Gülay;"Bu Memleketin Çimentosu Esnaftır"
Antalya
03 Eylül 2014 - 16:55
Güncelleme: 03 Eylül 2014 - 16:59

Selami Gülay;"Bu Memleketin Çimentosu Esnaftır"

AHA ANTALYA-KESDER ( Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği ) Başkanı Abdullah Çilengir ve Yönetim Kurulu üyeleri Ali Zengin ve Mehmet Canatan, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Antalya
03 Eylül 2014 - 16:55
Güncelleme: 03 Eylül 2014 - 16:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Selami Gülay;“Bu Memleketin Çimentosu Esnaftır”
KESDER’e ipekböceğinden özel hazırlanan  bir plaket veren Gülay’a KESDER Başkanı ve üyeleri de hazırladıkları bülteni verdiler.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Expo çalışmalarında gelinene son durumu konuklar ile paylaştı. Gülay yaptığı açıklamasında esnafın Expo’yu sahiplenmesi gerektiğinin altını çizerken  “Bu memleketin çimentosu esnaftır. Esnaf bu işe sahip çıkarsa bu iş bitmiştir. Çünkü esnaf bütün sektörleri zorlayacak kapasitede kabiliyette ve çoğunluktadır. Buranın orta direği esnaftır” dedi ve ekledi: “Günümüzde en büyük sıkıntı betonlaşma. Bu çevreci bir proje. Kendi enerjisini kendi üreten,  yenilebilir enerjiye önem veren ağaç diken, çevreye saygılı, botanik ve endemik zenginliğin dünyaya anlatılacağı pozitif bir düşünce. Antalya’ya akılcı, 1100 dönümlük bir reakrasyon alanı sağlanan bir yer olacak.  Antalya’da Esnafların üst birliği ile işbirliği yapıyoruz. Bütün taksilere, çeşitli restoranlara , cefelere, otellere  Expo2nun tanıtımı için çeşitli materyaller veriyoruz. Ama her şeyden önce esnafımızın da Expo’yu sahiplenmesi gerekiyor. Bunu kendi projesi gibi değerlendirip ona göre ev sahipliği yapmaya hazırlanması gerekiyor. Elinde geldiğince, dili döndüğünce Expo’yu da yapmış olduğu işin yanına katmasını çok arzu ediyoruz. Bütün esnaflarımızı bizim birer gönüllü Expo elçimiz olmalarını istiyoruz”

 

“Yaptığımız tüm çalışmalar bölgemize ve tabii ki Kemer’e de yansıyacak”

Expo’nun bölgesel bir  kalkınma projesi olduğunu da ifade den EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay “ Expo’nun amacı yapıldığı şehri hem dünyaya lanse etmek, dünyaya açmak hem de şehre kalıcı bir katılarda bulunmaktır. Çok meşakkatli bir Expo alma süreci yaşanıyor. Çileli, rekabeti yoğun bir çalışma içinden geçiliyor. Çünkü bütün dünyada herkes kendini göstermek , ön plana çıkmak ve  pastadan daha fazla pay almak için çaba içerisinde. Türkiye ve Antalya bu konuda bir şans yakaladı. Bu şansı nasıl pozitife çevirebiliriz bunun hesabını yapıyoruz.  Öncelikle alanı hazırlamak gerekiyor. Alanı hazırlarken yapacağınız her iyi şeyin etrafa da iyilik saçacağı için Aksu’dan başlayarak burada şehrin çehresinin değiştiğini görme şansına sahibiz. Expo ile yollarımızın yapılması, turizme bir katkıdır. Raylı sistem turizme bir katkıdır. Buradaki alanın taşkın sahasından çıkarılması oradaki binlerce dönüm araziye tarımsal anlamda ciddi bir katkıdır. Ayrıca bu alanda ana salonu 5 bin kişilik olan bir kongre merkezi yapıyoruz. Bu turizm sektörüne katkıdır. Burası kongre turizmi adına ciddi bir destinasyon. Burada ilk defa Türkiye’nin çevre ve tarım müzesi kurulacak. Burası da önemli bir ziyaret merkezi olacak. Çocuklara yönelik bir çocuk adası yapıyoruz. Binlerce ağaç dikeceğimiz bir Expo ormanı yapacağız. Bunların hepsini üst üste koyduğunuz zaman Antalya’nın bir sürü ihtiyacını karşılayan projede ortaya çıkmış olacak. Tabii ki yaptığımız tüm bu çalışmalar Kemer’e de yansıyacak” dedi.

 

            KESDER olarak Expo’yu sonuna kadar destekliyoruz!

KESDER ( Kemer Esnafları ve Turizmcileri Derneği ) Başkanı Abdullah Çilengir ise Expo’yu sonuna kadar desteklediklerini bunun da bilinci ile hareket ettiklerini ifade ederek, “ Kemer’de çarşılarımızın cazibe haline gelebilmesi, turistlerin çarşılarımızı daha çok ziyaret edebilmesi için hem de insanların rahat bir alışveriş yapabilmeleri ve daha mutlu olabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Turizmin günümüze geldiği noktalarda sıkıntılar olduğu bir gerçek. Bizde bu sıkıntıların aşılabilmesi için istişareler yapıp çözüm yolları arıyoruz. Bu arada turizme ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandığımız Expo 2016’yı destekliyoruz. Bizler Kemer bölgesinde şu an 216 mevcut üyeli bir derneğiz ve Beldibi ve Tekirova arasında Kemer’e hakim olduğumuza inanıyoruz. Bu konuda üstümüze düşecek görevi yerine getirmeye her zaman hazırız. KESDER tanıtım yayın organlarında Expo tanıtımlarında her zaman yer verip, dükkanlarımızda da Expo ile ilgili sticker ve broşürleri bulundurup gelen konuklara bilgiler vereceğiz” dedi.HABER - HALİLİ ÖNCÜ
8256751.jpg
2059842.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sahte Kimlikle Böbrek Nakli Olan Katil Zanlısı Yakalandı
Sahte Kimlikle Böbrek Nakli Olan Katil Zanlısı Yakalandı
4. Kattan Düşen 3 Yaşında Melek Yaşamını Yitirdi
4. Kattan Düşen 3 Yaşında Melek Yaşamını Yitirdi
Basri Düzenli damadı Baki Turgut'u kaybetmenin acısını yaşadı
Basri Düzenli damadı Baki Turgut'u kaybetmenin acısını yaşadı
18 Yaşındaki Genç Kızın Esrarengiz Ölümü
18 Yaşındaki Genç Kızın Esrarengiz Ölümü
Son Haberler
Mustafa Akbaba'dan Kaymakam Ayhan Terzi'ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Mustafa Akbaba'dan Kaymakam Ayhan Terzi'ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Malatya'da Eğitimin Yeni Adresi
Malatya'da Eğitimin Yeni Adresi "FMT Akademi Kapılarını Açtı"
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Adıyaman Besni'de Genç Kız Bileklerini Keserek İntehar etti
Adıyaman Besni'de Genç Kız Bileklerini Keserek İntehar etti

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim