• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İzmir
  3. S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz: "Su Ürünleri Kanunu Bize Dar Geliyor"dedi
İzmir
12 Kasım 2014 - 10:38
Güncelleme: 12 Kasım 2014 - 10:41

S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz: "Su Ürünleri Kanunu Bize Dar Geliyor"dedi

AHA İZMİR-İzmir’in Aliağa İlçesinde faaliyet gösteren S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifine üye balıkçılar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile iş birliliği yaparak yasadışı avcılıkla mücadele ediyor.

İzmir
12 Kasım 2014 - 10:38
Güncelleme: 12 Kasım 2014 - 10:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz: “Su Ürünleri Kanunu Bize Dar Geliyor”dedi
Yaptığı açıklamada; Aliağalı Balıkçılar adına konuşan S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz, Yasa dışı avcılığın sadece Aliağa bölgesinin sorunu olmadığını söyledi. Üç  tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin birçok yöresinde yasadışı avcılığın boy gösterdiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Yasa dışı balık avcılığı Türk balıkçılık sektörünün yıllardır kanayan yarasıdır” dedi.

 

1971 yılına kadar Osmanlı mevzuatları ile yönetilen Türk Balıkçılık sektörünün 1971’den bugüne de 1380 sayılı su ürünleri kanunu ile yönetildiğini, ancak mevcut yasanın artık ihtiyaca cevap vermediğini anlatan  Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizler Aliağalı balıkçılar olarak gelecek nesillere miras bırakacağımız denizlerimizi korumak, kollamak adına yasadışı avcılıkla mücadele ediyoruz. Bu haklı mücadelemizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Aliağa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ile iş birliği yapıyoruz. Liman Başkanlığımız ile Aliağa Belediyemiz de bize bu çalışmalarımızda bize destek oluyor. Büyük ölçüde başarılı olduğumuzu da gurur duyarak söyleyebiliriz. Ancak şunu da itiraf etmeliyiz ki; yasadışı avcılığı tamamen önleme noktasında maalesef başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz”

 

“DENİZLERDE ORMAN KANUNU UYGULANSIN”

“Yasadışı avcılığı tamamen önlemek adına neler yapılması gerekir?”  sorusuna yanıt veren Başkan Yılmaz, “Yasa dışı avcılığı tamamen ortadan kaldırmanın tek yolu  1380 sayılı su ürünleri kanunu revize edilmesidir. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün bu yönde çalışmaları var. Ancak bu çalışmalar uzun yıllardır nihayete erdirilemedi. Zira bu çalışmalar nezdinde sektör paydaşlarının sesini yeterince kulak verilmediğini, alınan görüşlerinde çok fazla dikkate alınmadığını düşünüyorum. Bu anlamda bizim önerimiz açık ve net’tir; Su Ürünleri yasasında orman kanunları uygulanmalıdır. Yasadışı avcılık yapan bir tekne yakalandığında devlet tarafından müzayede ile satılmalıdır. Bu yönde çok katı kurallar uygulayan dünya ülkelerinden örnekler var önümüzde. Dünyanın bazı ülkelerinde yasadışı avcılık yaparken yakalanan tekneler ceza olarak batırılıyor” diyerek, cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiğini savundu.

Kemal Yılmaz, Çandarlı Körfezinde yasadışı avcılara göz açtırmayan Sahil Güvenlik  Komutanlığına, Balık satış noktalarını  kontrol altında tutan  Aliağa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne  ve  S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi’nin faaliyetlerine destek veren Aliağa Liman Başkanlığı ile  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a  teşekkür etti. 
9117862.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'in Emniyeti Celal Sel'den sorulacak
İzmir'in Emniyeti Celal Sel'den sorulacak
Öğretmenler Gününde usta öğretici öğretmeler Ayrancılar'da unutulmadı
Öğretmenler Gününde usta öğretici öğretmeler Ayrancılar'da unutulmadı
Başyiğit ailesi Anneleri Binnaz Başyiğit'i son yolculuğuna dualarla uğurladı
Başyiğit ailesi Anneleri Binnaz Başyiğit'i son yolculuğuna dualarla uğurladı
Ayrancılar'da bastıran yağmur sağanak yağış, sokak ve caddeleri göle çevirdi.
Ayrancılar'da bastıran yağmur sağanak yağış, sokak ve caddeleri göle çevirdi.
Son Haberler
Ali Kaya'dan Türk Halk Müziğine Yeni Soluk:
Ali Kaya'dan Türk Halk Müziğine Yeni Soluk: "Sarı Turnam" ve "Gülendam...
Mustafa Akbaba'dan Kaymakam Ayhan Terzi'ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Mustafa Akbaba'dan Kaymakam Ayhan Terzi'ye Hayırlı Olsun Ziyareti
Malatya'da Eğitimin Yeni Adresi
Malatya'da Eğitimin Yeni Adresi "FMT Akademi Kapılarını Açtı"
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Ayvalık, Demirci Kardeşliği
Ayvalık, Demirci Kardeşliği

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim