• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Mersin
  3. Rönesans Holding Mersin Üniversitesi'nde
Mersin
28 Kasım 2014 - 10:42
Güncelleme: 28 Kasım 2014 - 10:45

Rönesans Holding Mersin Üniversitesi'nde

AHA MERSİN-Bu yıl dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında 53’üncü sıraya yükselen Rönesans Holding’in, ulusal çapta düzenlediği "Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler" temalı yarışmanın tanıtım semineri bu kez Mersin Üniversitesi’nde yapıldı.

Mersin
28 Kasım 2014 - 10:42
Güncelleme: 28 Kasım 2014 - 10:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rönesans Holding Mersin Üniversitesi’nde
Geleceğin mimar adaylarına yarışmaya katılım çağrısı yapılırken, holdingin çevre dostu sistemler konusundaki deneyimleri de paylaşıldı.

Yenilikçi fikirler aranıyor

Gençlerin, “sürdürülebilirlik” ve “çevre dostu sistemler” konularındaki yenilikçi fikirlerini, projeye dönüştürmelerine olanak tanımak amacıyla Rönesans Holding tarafından üniversiteler arasında “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla düzenlenen proje yarışmasının tanıtım semineri Mersin Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Seminerde, Rönesans Holding yöneticilerinden Dr. Onur B. Tokdemir, öğrencilere, “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler”  ile yarışmanın amacını ve Rönesans Holding'in deneyimlerini içeren sunum yaparken, “Yeşil bina neden çok önemli?” olduğunu da anlattı.

Dünya nüfusunun 2030 yılı itibariyle 7 milyardan 8,3 milyara ulaşmasının beklendiğini ifade eden Tokdemir, şunları kaydetti:

“Nüfusla birlikte, küresel sera gazı salınımı hızla artmaktadır ve 2013 yılı Mayıs ayı itibariyle, atmosferdeki karbondioksit (CO²) seviyesi birkaç bin yıldır ilk kez 400 ppm (parts per million) seviyesini aşmıştır. Uluslar arası  Enerji Ajansı’nın verilerine göre,  demografik, ekonomik ve endüstriyel büyümenin sonucu olarak 2050 yılı itibariyle enerji ihtiyacı iki kat artacaktır. 

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi  raporuna göre, çoğu ülkede, tüketilen toplam enerjinin %40’ı binalar için kullanılmaktadır. Sadece yapım endüstrisindeki zararlı gaz salınımını azaltarak, global zararlı gaz salınımını %60 oranında azaltmak mümkündür. Su fırsat dilimi de, günümüzde yeşil binalar ve sürdürülebilirlik konseptleri üzerindeki yoğun çalışmaların hedefini vurgulamaktadır.”

Yeşil bina nedir?

Tokdemir, yeşil binanın tanımını yaparken de şu bilgileri verdi;

“Yeşil bina, enerji ve suyun daha tasarruflu kullanıldığı, arazi seçiminin daha dikkatli yapıldığı, bina sistemlerin daha sağlıklı olduğu,  kullanılan boyadan, tutkala kadar tüm malzemelerin kanserojen madde içermediği sistemlerle inşa edilir. Peki bu sistemlerin yararı ne? Enerji kullanımını %25, karbondioksit emisyonlarını % 35 oranlarında azaltıp su tüketiminde ise %40'lara varan tasarruf sağlayabiliyorsunuz”

Yarışmanın hedefi

Rönesans Holding, bu yarışma ile vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun, çevre dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda 'yeni bir yaklaşım' sunan alternatif fikir projelerinin üretilmesi hedefleniyor.

Aynı üniversiteden birkaç takım katılabilecek

Yarışmaya, üniversitelerin mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri en fazla 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecek. Aynı üniversiteden birçok takım yarışmaya katılarak fikirlerini yarıştırabilecek. Kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut seçeneklerinden birinde proje geliştirecek takımlar, projelerini yarışma web sitesi olan http://www.ronesans.com/yarisma adresine yükleyebilecekler.

Başvuru tarihleri ve ödüller

Yarışmaya katılmak isteyen üniversiteli gençlerin başvuruları , 15 Ekim 2014 ile 13 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. Yarışma sonunda, 'En yenilikçi en sürdürülebilir proje' ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine 10.000 TL, ikincisine 6.000 TL, üçüncüsüne ise 4.000 TL para ödülünün yanı sıra 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek. 

Projeler sergilenecek

Yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut olmak üzere üç farklı yapı tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak. Yarışma ile ilgili tüm detaylara yarışma için hazırlanan web sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edilebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 günü açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek ödül töreninde ise projeler sergilenecek.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hacı Mustafa Can Hain Tuzakta Şehit Oldu!
Hacı Mustafa Can Hain Tuzakta Şehit Oldu!
Yangından Kaçan Zeyni Bilen Suya Atladı Boğularak Can Verdi!
Yangından Kaçan Zeyni Bilen Suya Atladı Boğularak Can Verdi!
Mendil Satan 5 Yaşındaki Çocuk Bıçaklanarak Öldürüldü!
Mendil Satan 5 Yaşındaki Çocuk Bıçaklanarak Öldürüldü!
Yürek Burkan Acı; Önce Eşini Sonra Evladını Kaybetti!
Yürek Burkan Acı; Önce Eşini Sonra Evladını Kaybetti!
Son Haberler
Saniye Palazoğlu Dualarla Ebediyete Uğurlandı
Saniye Palazoğlu Dualarla Ebediyete Uğurlandı
LGS'de Malatya'nın Gururu
LGS'de Malatya'nın Gururu "Hamza İncebay""
İsa Özayaşlıol Güngören Nufus Müdürü  Olarak Göreve Başladı
İsa Özayaşlıol Güngören Nufus Müdürü  Olarak Göreve Başladı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Engelliler Öğrencilerin Akvaryum Heyecanı
Engelliler Öğrencilerin Akvaryum Heyecanı

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim