• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. ÖZEL GÜVENLİKÇİLER SÖZLEŞME DEĞİL KADRO İSTİYOR
Tekirdağ
01 Nisan 2016 - 13:42

ÖZEL GÜVENLİKÇİLER SÖZLEŞME DEĞİL KADRO İSTİYOR

AHA/TEKİRDAĞ-Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Tek bir tane dahi Taşeron elemanı açıkta kalmayacak” açıklamasından sonraki gelişmelerde Güvenlikçilerde kendilerinin kadroya alınmasını isteyerek “Biz Sözleşmeli değil, Kadrolu iş istiyoruz” dediler. Güvenlik-iş Sendikası Tekirdağ İl Temsilcisi Reyhan Pöge konuyla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu

Tekirdağ
01 Nisan 2016 - 13:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÖZEL GÜVENLİKÇİLER SÖZLEŞME DEĞİL KADRO İSTİYOR
Reyhan Pöge Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederek, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Güvenlik-İş olarak çok büyük çaba ve emeklerle kazandığımız kadro hakkı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kamu’da taşeron işçilerin bir kişi bile dışarıda kalmayacak kadroya alıyoruz açıklamasıyla büyük bir coşku meydana getirmiş,ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması ile de büyük hüsrana neden olmuştur. Güvenlik-İş Sendikası olarak taşeron işçilerine kadro verilmesi amacıyla hazırlanacak olan yasa tasarısının Maliye Bakanlığınca yapılan açıklamalar nezdinde, gerçekleştirilmeye çalışılanın aslında ‘Taşeron İşçilere Kadro Yerine Hak Gaspı’ olduğu ortadadır.



Kamu’da taşeron işçilere kadro hayali bile kurdurmadılar!

 

Maliye Bakanlığınca yapılan açıklamalarla birlikte ortaya çıkan ayrıntılar bizlere bir nevi ‘Kamu’da Taşeron İşçisiyle Dalga Geçilmeye’ çalışıldığını göstermektedir. Getirilmeye çalışılan yasa tasarısı ile birlikte, geriye dönük hakların ve kıdem tazminatının yok edilmeye çalışıldığı da ortadadır. ‘Taşeron İşçiler Haklarından Feragat Edecektir’ düşüncesi bile başlı başına düşünülen yasa tasarısının ortaya çıkardığı bir hayal kırıklığıdır. Neticesinde 3 yıllık imzalanması düşünülen sözleşme ile Özel Sözleşmeli Personel statüsünde iş güvencesinden yoksun bir biçimde kamuda çalıştırılmak istenen taşeron işçiler ‘Sözleşme Değil Kadro’ istemektedirler. Özel Sözleşmeli Personele HAYIR-Kadrolu İşçiliğe EVET diyoruz. Çalışma hayatını ilgilendiren ve taşeron belası gibi bir sorunu çözmeye çalışan Hükümet yetkilileri böyle önemli bir konuyu taraflara sormadan, ortak akıla başvurmadan ben yaptım olacak anlayışı ise Sayın Başbakanımızın sivil toplum kuruluşları ve Sendikalar ile ilgili yaptığı açıklamaların tam tersidir,hani bizlere sorulmadan,uzlaşılmadan çalışma hayatında kararlar verilmeyecekti,bizlerin kaderi Maliye Bakanlığında bir takım bürokratların masa başında aldığı kararlara mı kalacak,ülkemizde Çalışma Bakanlığı denilen kurum ne işe yarar. Çalışma Bakanını ilgilendiren bir konu da ülkemizin çalışma hayatında geldiği nokta ortadadır. Bizler özel güvenlik görevlileriyiz; bizler zaten bir statüye sahibiz, bizler 5188 sayılı Özel Güvenlik Görevlileri Kanununa tabiyiz ve 4857 sayılı iş kanununa göre işçiyiz. ‘’Özel Güvenlik Görevlileri işçidir ve işçi kalacaktır’’ Dolayısıyla düzenlenecek ve çalışma hayatında kaosa neden olacak bu statüyü asla ama asla kabul etmiyoruz. Özel sözleşmeli personel statüsüne geçmek isteyen taşeron işçilerine sınav şartının getirilmesi ise tam bir muammadır, sınavı kazanamayan taşeron işçiler açıkça işsiz kalacaktır, bu nasıl güvencedir. Taşeron tasarısının bu haliyle meclis de görüşülmesi sağlıklı değildir. Taşeron işçilere kadro veriliyor aldatmacası ile birlikte düzenlemenin yasalaşması halinde yaşanılacak durumun mevcut düzenden daha kötü bir halde olacağı ortadadır. ‘Kadrolu Çalışma Hayal Olacaktır. Düzenlemenin yasalaşması halinde unutulmamalıdır ki ‘Taşeron Tasarısının Sendikaları Bitirecek’ bir işlevi de bulunmaktadır, Bizler Türk-İş konfederasyonuna bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası olarak gerekiyorsa ‘Taşeron Tasarısına Karşı Meydanlara İnerek’ hakkımızı arayacağız. Bu düzenlemenin bizi mevcut halimizden daha geriye götüreceğinin bir kez daha altını çiziyoruz. Taşeron işçilerin hakkı ‘Kadrolu İşçi’ olmaktır. Hakkımız olanı alana kadar, bu zamana kadar olduğu gibi özel güvenlik işçileri ve üyelerimiz için bundan sonra da her türlü mücadeleyi vereceğiz. Güvenlik-İş Sendikası Olarak ‘’Yanlışa Evet Diyemeyiz’’ dedi.                                 

 

       Haber: Abdurrahim Yıldırım
9043502.jpg
5828701.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kalp krizi Sercan Erdil'i sevdiklerinden kopardı, hayatını kaybetti
Kalp krizi Sercan Erdil'i sevdiklerinden kopardı, hayatını kaybetti
Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok
Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok
Ak Parti Gökhan Şentürk
Ak Parti Gökhan Şentürk " Biz ne söz verdiysek, sözümüzün arkasındayız "
Zabıta Hasan Direk'in vefatı Keşan'ı ve sevenlerini yasa boğdu
Zabıta Hasan Direk'in vefatı Keşan'ı ve sevenlerini yasa boğdu
Son Haberler
İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı
İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Kahramanoğlu İnşaat Güngören’in Geleceğine İmzasını Atıyor
Kahramanoğlu İnşaat Güngören’in Geleceğine İmzasını Atıyor
Eğitimci Yazar Abdurrahman Ensari'den Başkan Mustafa Akbaba,
Eğitimci Yazar Abdurrahman Ensari'den Başkan Mustafa Akbaba, "Haykırıyorum,...
AKON'dan İTÜ'ye Bilimsel İş Birliği ve Proje İstişare Ziyareti
AKON'dan İTÜ'ye Bilimsel İş Birliği ve Proje İstişare Ziyareti
İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN ÇORLU'YA BÜYÜK HİZMET
İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN ÇORLU'YA BÜYÜK HİZMET

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim