• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. ‘oyun’ Belçika Turnesinde
KÜLTÜR SANAT
17 Nisan 2013 - 08:53

‘oyun’ Belçika Turnesinde

KÜLTÜR SANAT
17 Nisan 2013 - 08:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
‘oyun’ Belçika Turnesinde
AHA İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2012-2013 tiyatro sezonunda, yurtiçi ve yurtdışı turnelerine devam ediyor. İlk kez “18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde” sahnelenen ve  2012-2013 tiyatro sezonundan bu yana İBB Şehir Tiyatroları sahnelerinde ilgiyle izlenen "OYUN" oyunu Brüksel'in en prestijli sanat merkezi olan BOZAR'a davet edildi. BOZAR yönetiminin "prestij serisi" olarak nitelendirdiği "Uluslararası Sahne- International Stage" serisine davet edilen "OYUN" 26-27 Nisan 2013 tarihlerinde Brüksel'de seyirciyle buluşacak. Samuel Beckett'in yazdığı Şahika Tekand’ın yönettiği oyunun AB, NATO ve birçok çokuluslu şirketin merkezi olan Brüksel'de uluslararası bir seyirci kitlesi karşısında oynanması bekleniyor.





BOZAR'ın her yıl dünya çapındaki tiyatro ve yönetmenlerin davet edildiği “International Stage”e bu sezon 2012 Kasım ayından bu yana Mısır'dan Alaa El Aswany, Iran'dan Amir Reza Kooshestani, Polonya'dan Krystian Lupa, Fransa'dan Satnislas Nordey, Pascal Rampert Almanya'dan She She Pop konuk oldu. TAT-ART'ın ulaşım sponsorluğunda Brüksel'e gidecek olan "OYUN" Bozar'da Flamanca ve Fransızca üst yazıyla gösterilecek. “OYUN” 2012 İstanbul Tiyatro Festivali sırasında BOZAR'ın Tiyatro Direktörü Ingrid De Ketelaere tarafından Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlendikten sonra BOZAR'a davet edilmişti.





“OYUN”, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra meydana gelen değişimler, yeni toplumsal yapılanmalar sonucunda bireyin duyduğu yalnızlık ve çaresizliği, günümüz insanının değişmeyen ve günden güne çoğalan çelişkilerini yalın ve çarpıcı bir üslupla sahneye taşıyor.


Geliştirdiği Performatif Sahneleme ve Oyunculuk yöntemini, İBB Şehir Tiyatroları'nda ilk kez bu oyunla uygulayan Tekand, Beckett'in metninde varolan dramatik çelişkiyi, yönetmen/yazar, oyuncu/oyun, aktör/rol kişisi, rol kişisi/ durum ikiliklerinin süperpoze şekilde varolabilecekleri bir performansa tercüme ediyor.





Çevirisini Levent Mollamustafaoğlu’nun, sahne tasarımını Esat Tekand’ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz’in, ışık tasarımını Şahika Tekand’ın yaptığı oyunda; Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Burçak Çöllü, Seda Fettahoğlu, Yeliz Gerçek, Ozan Gözel, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Aslıhan Kandemir, Selen Kartay, Yeşim Koçak, Buket Yanmaz Kubilay, Mehmet Okuroğlu, Özge Özder, Özgür Tanık, Esin Umulu, Ali Mert Yavuzcan, Yiğit Sertdemir rol alıyor.




  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karabasan filmine görkemli gala..
Karabasan filmine görkemli gala..
Selahattin Alpay'ın Türküler Deryasının Bu Haftaki konukları Zeynep Başkan, Selim Bölükbaşı
Selahattin Alpay'ın Türküler Deryasının Bu Haftaki konukları Zeynep Başkan, Selim Bölükbaşı
Müziğe yön veren mekan SAHNE SON KADEH açıldı
Müziğe yön veren mekan SAHNE SON KADEH açıldı
Şafak Sezer ve Arda Turan Şile'de özel bireylerle buluştu
Şafak Sezer ve Arda Turan Şile'de özel bireylerle buluştu
Son Haberler
Malatya'nın Birlik Mesajı Büyükçekmece'den de Yükseldi
Malatya'nın Birlik Mesajı Büyükçekmece'den de Yükseldi
Savaşçı ve Savcı Aileleri Evren Savaşçı İçin Yas Tutuyor
Savaşçı ve Savcı Aileleri Evren Savaşçı İçin Yas Tutuyor
MHP Güngören İlçe Başkanlığı Kongresi'nde Kemal Uysal Güven Tazeledi
MHP Güngören İlçe Başkanlığı Kongresi'nde Kemal Uysal Güven Tazeledi
Güngören Belediyespor 2026–2027 Sezonunu Coşkulu Açılış Programıyla Karşıladı
Güngören Belediyespor 2026–2027 Sezonunu Coşkulu Açılış Programıyla...
Ali Kaya'dan Türk Halk Müziğine Yeni Soluk:
Ali Kaya'dan Türk Halk Müziğine Yeni Soluk: "Sarı Turnam" ve "Gülendam...
Minik öğrenciler Fidan Dikti
Minik öğrenciler Fidan Dikti

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim