• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Marmara Ereğlisinde Mera Katliamı
Tekirdağ
18 Ekim 2014 - 11:54
Güncelleme: 18 Ekim 2014 - 13:46

Marmara Ereğlisinde Mera Katliamı

AHA TEKİRDAĞ-Tekirdağ’ın turizm ve sahil ilçesi Marmaraereğlisi, Belediye tarafından adeta kimyasal silah deposuna çevrilirken, Marmaraereğlisi Belediyesi büyük bir skandala imza atarak MERA alanını çöplüğe çevirdi.

Tekirdağ
18 Ekim 2014 - 11:54
Güncelleme: 18 Ekim 2014 - 13:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Marmara Ereğlisinde Mera Katliamı
Eski Kaymakam İrfan Demiröz’ün de onaylamasıyla, Belediye amacı dışında kullanılması kesinlikle yasak olan MERA yı çöplüğe çevirerek Turizm ilçesi olan Marmaraereğlisini adete kimyevi atık deposu haline getirdi.

  Tekirdağ’ın en turizm kenti olarak bilinen ve binlerce yazlık sitenin bulunduğu ilçede pis kokular gelmeye başladı. Menşei ve nereden geldiği belli olmayan kimyasal atıklar MERA dan çöplüğe çevrilen alan usulsüz bir şekilde atılmaya devam ediliyor. Eski Kaymakam İrfan Demiröz tarafından onaylandığı zaman kamuoyunda çok büyük tepkilere yol açan ve sonradan üzeri ört pas edilen MERAZ alanının Belediye tarafından çöp döküm sahası olarak kullanılması ve kimyasal atıkların atıldığı yönündeki ihbarlar üzerine yaptığımız araştırmada korkunç manzara ortaya çıktı.

Bu iş nasıl kimler tarafından kitabına uyduruldu!

Meralar Anayasa tarafından güvence  altına alınarak amacı dışında kullanılamayacağına dair maddeler eklenmişken, kim yada kimler tarafından Marmaraereğlisi İlçesindeki büyük MERA  alanının çöplüğe çevrildiği tartışmaları yeniden alevlendi. “4342 Sayılı Mera Kanununun 19’uncu maddesi gereğince, Muhtarlar ve belediye başkanları; mera, yaylak ve kışlakların ve sınır işaretlerinin korunmasından ve ayrıca tahsis amacına göre en iyi şekilde kullanılmasının sağlanmasından sorumludur. Bu nedenle; Muhtarlar ve belediye başkanları, mera, yaylak ve kışlaklara tecavüz olduğu takdirde durumu derhal Bakanlık il veya ilçe müdürlüğüne, il ve ilçe müdürlükleri de valilik veya kaymakamlığa bildirmekle yükümlüdürler. Bu makamlarca 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun veya 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca gerekli işlemler yapılacaktır.

  Yukarıda açıklanan emirlere uymayanlar hakkında diğer kanunlardaki hükümler saklı kalmak kaydıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri gereğince yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca, görevini ihmal eden veya kötüye kullanan muhtarlar ve diğer kamu görevlileri hakkında 4483 Sayılı Kanuna göre Valilik veya Kaymakamlıklarca gerekli işlemler yapılacaktır. Hükmü yer almasına rağmen, Başta Belediye ve dönemin yetkilileri bu keyfi davranışı hangi yasaya dayanarak yaptıkları merak ediliyor.

Vali Yerlikaya bu rezaletten haberi var mı!

  Marmaraereğlisi İlçesinde patlak veren MERA arazisinin çöplüğe çevrilmesi skandalından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın bilgisinin olup olmadığı tartışılırken, çevre kirliliği konusunda göreve geldiğinden bu güne kadar gösterdiği hassasiyet ve duyarlıkla tanınıyor. Yaşanan bu skandal uygulamadan Vali Yerlikaya nın bilgisinin olup olamadığı konusunda yaptığımız araştırma da Vali Yerlikaya nın o tarih de Tekirdağ Valisi Olmadığını öğrendik. Vali Yerlikaya Tekirdağ’da göreve başladıktan sonra bu yaşanan skandal ile ilgili bilgisinin olup olmadı bilinmiyor. Sahil ve turizm İlçesi olan Maramaraereğlisinde yaşanan bu kimyasal atık ve MERA nın çöplüğe çevrilmesi ile ilgili olarak tüm yetkili mercileri göreve davet ediyoruz.  Yaşanan bu skandaldan sonra gözler Tekirdağ valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün yetkililerin ne yapacağına çevrildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım
9536910.jpg
9214899.jpg
6496436.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kalp krizi Sercan Erdil'i sevdiklerinden kopardı, hayatını kaybetti
Kalp krizi Sercan Erdil'i sevdiklerinden kopardı, hayatını kaybetti
Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok
Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok
Ak Parti Gökhan Şentürk
Ak Parti Gökhan Şentürk " Biz ne söz verdiysek, sözümüzün arkasındayız "
Zabıta Hasan Direk'in vefatı Keşan'ı ve sevenlerini yasa boğdu
Zabıta Hasan Direk'in vefatı Keşan'ı ve sevenlerini yasa boğdu
Son Haberler
Saniye Palazoğlu Dualarla Ebediyete Uğurlandı
Saniye Palazoğlu Dualarla Ebediyete Uğurlandı
LGS'de Malatya'nın Gururu
LGS'de Malatya'nın Gururu "Hamza İncebay""
İsa Özayaşlıol Güngören Nufus Müdürü  Olarak Göreve Başladı
İsa Özayaşlıol Güngören Nufus Müdürü  Olarak Göreve Başladı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Umre ve Turizm Dünyasının Nabzı İstanbul'da Attı
Başbakan Davutoğlu Ve Eşi, El Dokuması Halıyı Beğendi
Başbakan Davutoğlu Ve Eşi, El Dokuması Halıyı Beğendi

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim