• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. M. Ergün Turan; Toki Kentsel Dönüşümle Şehir Merkezlerini Sanayi Sitelerinden Arındırıyor
YEREL HABERLER
19 Mart 2015 - 11:55
Güncelleme: 19 Mart 2015 - 18:53

M. Ergün Turan; Toki Kentsel Dönüşümle Şehir Merkezlerini Sanayi Sitelerinden Arındırıyor

AHA-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin, dokusunu tehdit eden ve imajını bozan sanayi sitelerinden de arındırıldığını söyledi.

YEREL HABERLER
19 Mart 2015 - 11:55
Güncelleme: 19 Mart 2015 - 18:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
M. Ergün Turan; Toki Kentsel Dönüşümle Şehir Merkezlerini Sanayi Sitelerinden Arındırıyor
TOKİ bu kapsamda, Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat Boğazlıyan’da şehir merkezlerinde kalan sanayi sitelerinde kentsel dönüşüm projeleri uyguluyor. Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ilk etabının ihalesi 30 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış plansız konutların ülkemizin en önemli sorunları arasında bulunduğunu ifade etti. Turan, bu yapıların hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini hem de şehirlerin sağlıklı gelişimini engellediğini kaydetti.

Plansız yapılaşma şehirlerin dokusunu tehdit ediyor

Hızla artan konut talebine şehirlerin normal gelişiminde yanıt verememesinin, sağlıksız yapılaşmaya ve gecekondulaşmaya neden olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı, uygun olmayan araziler üzerinde, kalitesiz malzemelerle, temel mühendislik ve yapım tekniklerinden yoksun, plan gözetilmeksizin inşa edilen yapıların hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini hem de şehirlerin sağlıklı gelişimini engellediğini kaydetti.

Sanayi sitelerinde de dönüşüm

            TOKİ Başkanı Turan, plansız yapılaşma sonucunda şehir merkezlerinde kalan ve imajı bozan sanayi sitelerinde de kentsel dönüşüm projeleri uygulanarak, şehir merkezlerinin sanayi sitelerinden arındırıldığını belirtti. Turan bu kapsamda İdarenin Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat Boğazlıyan’da dönüşüm projeleri gerçekleştirdiğini açıkladı.

            Şanlıurfa projesinin ihalesi 30 Mart tarihinde

            TOKİ ile Şanlıurfa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile şehrin merkezinde kalan sanayi sitelerinden temizlenmesi planlanıyor. Projenin 1. Etabında 6 işyeri, 88 ofis, 463 dükkân ile çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi 30 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.  Toplam bin 19 hak sahibi bulunan proje kapsamında toplamda 882 konut, bin 241 dükkân ve 712 ofis yapımı planlanıyor.

            Uşak’ta tabakhane yeni kent merkezi olacak

Uşak’ta uygulanacak proje ile de şehrin imajına zarar veren Tabakhane bölgesi, Uşak’ın yeni kent merkezi haline getirilecek. Böylelikle Ankara-İzmir karayolunun kavşak noktası olması nedeniyle on binlerce aracın geçiş noktasında bulunan şehrin vitrini konumundaki bölge, modern ve görkemli bir yaşam alanı haline dönüşecek. Yerleşim alanları, kamu kurumları, sağlık merkezleri, kent meydanları, alışveriş, yürüyüş ve eğlence alanları, restoranlar, parklar, dere ıslahı ile peyzaj düzenlemesi ve kapalı otoparklarıyla birlikte Uşak’ta, örnek olabilecek kentsel dönüşüm projesi uygulanacak.

Yozgat Boğazlıyan Aşağı Mahalle (Eski Sanayi) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile imaja zarar veren yapılar yıkılarak ilçenin vitrinine önemli katkı sağlanacak. Proje kapsamında 285 konut, belediye hizmet binası, kültür merkezi binası, üç ticari blok inşa edilecek.
9289268.jpg
914607.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trabzon dernekleri of Uğurlu derneğinde gövde gösterisi yaptılar
Trabzon dernekleri of Uğurlu derneğinde gövde gösterisi yaptılar
Cihan Akköse
Cihan Akköse " 6 Nisan'ı Başkanlar günü ilan ediyoruz "
Afşin Belediyesine İki Ödül
Afşin Belediyesine İki Ödül
Tarih Yazan Malatya Günlerinden dolayı Yılmaz Durmuş'dan teşekkür mesajı
Tarih Yazan Malatya Günlerinden dolayı Yılmaz Durmuş'dan teşekkür mesajı
Son Haberler
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Başkan Hüseyin Memiş:
Başkan Hüseyin Memiş: "Birlikten Dayanışmaya, Geçmişten Geleceğe...
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya Teşekkür geldi
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya...
Altın adam Murat Kavak Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcısı Oldu
Altın adam Murat Kavak Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim