• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Kernek Meydanı, Göz Kamaştırıyor
YEREL HABERLER
24 Temmuz 2014 - 15:23

Kernek Meydanı, Göz Kamaştırıyor

AHA MALATYA-Malatya’nın önemli mekanlarından birisi olan Kernek Meydanı’nda, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen düzenleme çalışmaları bitme aşamasına getirilirken, meydanın bazı kısımları vatandaşların hizmetine açıldı.

YEREL HABERLER
24 Temmuz 2014 - 15:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kernek Meydanı, Göz Kamaştırıyor
. Su ve yeşilin ağırlıklı olarak işlendiği meydan düzenlemesi, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 24 Temmuz Perşembe günü basın mensuplarıyla birlikte Kernek Meydanı’nda incelemelerde bulunarak, bilgiler verdi.
 
İnceleme gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ercan Turan, Zeki Sarılar ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.
 
Kernek yeni yüzüyle Malatyalıların beğenisine sunuldu
 
Kernek Meydanı’nın, Malatya için sembol noktalardan birisi olduğunu belirten Başkan Çakır, Malatya için ayrı bir anlamı olan Kernek Meydanı’nı yeni yüzüyle Malatyalıların beğenisine sunduklarını söyledi.
 
Kernek suyunun meşhur olduğunu fakat su objesinin bugüne kadar yeterince kullanılmadığının altını çizen Başkan Çakır, “Yeni projemizde suyu ve yeşil dokuyu artırdık. 10 metre yüksekliğinde şelale yaparak su objesini zenginleştirdik. Projenin alt yapı çalışmaları uzun ve uğraşlıydı. TEDAŞ’a ait yerler alınarak elektrik santrali yerin altına alındı.  Derme kanalı olarak geçen suya alt bir debi yaptık. Yani şu an Kernek Şelalemizin altında derme suyu gidiyor” dedi.
 
Kerneğin suyu şelaleye bağlandı
 
Daha önce üstü kapatılan Kernek suyunun tekrar çıkartıldığını kaydeden Başkan Çakır, “Burada çıkan sularımızı yaptığımız şelaleye bağladık. Buradaki su hiç azalmayacak.
 
Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüz burada peyzaj ve yeşillendirme çalışmaları yapıyor. Yine kafeteryamızın yapım çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Projede geçen yel değirmeninin bulunduğu kısımda çalışmalar tamamlandı. Bu noktaları bayram öncesi halkımızın hizmetine açtık. Çalışmaların bitmesiyle birlikte hemşerilerimiz gezebileceği, misafirlerini getirebileceği güzel bir mekana daha kavuşmuş olacak” dedi.
 
Vatandaşlar projeyi beğendi
 
Basın mensuplarından gelen soruları da cevaplayan Başkan Çakır, meydanı gezen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Vatandaşlar, proje ile ilgili memnuniyetlerini dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ayrıca çocuklarla da sohbet ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trabzon dernekleri of Uğurlu derneğinde gövde gösterisi yaptılar
Trabzon dernekleri of Uğurlu derneğinde gövde gösterisi yaptılar
Cihan Akköse
Cihan Akköse " 6 Nisan'ı Başkanlar günü ilan ediyoruz "
Afşin Belediyesine İki Ödül
Afşin Belediyesine İki Ödül
Tarih Yazan Malatya Günlerinden dolayı Yılmaz Durmuş'dan teşekkür mesajı
Tarih Yazan Malatya Günlerinden dolayı Yılmaz Durmuş'dan teşekkür mesajı
Son Haberler
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına...
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Sokak İftarlarımız Zuhuratbaba Mahallemizde Yapılacak İftar Programıyla Sona Eriyor.
Sokak İftarlarımız Zuhuratbaba Mahallemizde Yapılacak İftar Programıyla Sona Eriyor.

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim