AHA- Büyük bir heyecana sahne olan Formula 1 Dünya Şampiyonasında, bu haftaki durak Japonya! Formula 1 Japonya GP heyecanı, 12 Ekim Cumartesi ve 13 Ekim Pazar günü, D-Smart 77. kanal Smart Spor ve Smart Spor HDden Formula 1 tutkunlarıyla buluşacak.
Formula 1de yılın 15. Yarışı Singapurda koşulacak. Antrenman, sıralama ve yarışın tüm coşkusu, D-Smartta yaşanacak.
Vettel, D-Smart ekranlarında şampiyonluğa koşuyor
Formula 1de sezonun 15. yarışı olan Japonya Grand Prixinde Sebastian Vettel, şampiyonluğunu ilan edebilir.
Son dört yarışı üst üste kazanarak rakiplerine büyük fark atan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, bu hafta sonu 4.ncü dünya şampiyonluğuna kavuşabilir. Japonyadaki yarışı son dört yılda üç kez kazanan Alman pilot, hafta sonuna favori olarak başlıyor. Vettelin şampiyonluğunu ilan etmesi için mutlaka yarışı kazanması, şampiyonada ikinci sırada yer alan Fernando Alonsonun ise dokuzuncu sıra veya daha gerilerde finiş görmesi gerekiyor.
Japonyada Red Bullu zorlayabilecek takımların başında Lotus geliyor. Korede iki otomobille birden podyuma çıkan takımın pilotları; Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean, podyum kovalayacak. Yaz arasından sonra umduğunu bulamayan Mercedes takımı da, iyi bir sonuç almak için çabalıyor. Takımın yıldız pilotu Hamilton, şu ana kadar Suzukada yarış kazanamadı. Öte yandan şampiyonluk umutları sona eren Fernando Alonso, Koreden sonra Ferrariyi yeniden podyuma taşımanın hesaplarını yapıyor. İki dev takım; Ferrari ve Mercedes arasında sadece bir puan bulunuyor.
F1 pilotlarının çok sevdiği Suzuka pisti, sezonun en teknik pistlerinden birisi olarak biliniyor. 8 şekliyle kendi kendisini kesen tek pist olan Suzukada hızlı virajlar, yavaş virajlar, yüksek hızda yön değişimi, iniş ve çıkışlar, tünel, köprü, U viraj, şikan, iki uzun düzlük; kısacası otomobilleri sorgulamak için bir pistte olması gereken her türlü unsur mevcut. Japonyada aerodinamik performansı düşük olan bir otomobilin başarılı olma şansı yok.









