• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM SAĞLIK
  3. ENGELLİLER HAFTASI ŞÖLENİ BAŞLADI
EĞİTİM SAĞLIK
10 Mayıs 2017 - 13:52
Güncelleme: 10 Mayıs 2017 - 13:56

ENGELLİLER HAFTASI ŞÖLENİ BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen 10. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni açılış programına katıldı.

EĞİTİM SAĞLIK
10 Mayıs 2017 - 13:52
Güncelleme: 10 Mayıs 2017 - 13:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ENGELLİLER HAFTASI ŞÖLENİ BAŞLADI
Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak üzere 1992 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası'nda pek çok etkinliği Mersinlilerle buluşturuyor. Basketbol maçlarından, el sanatları sergisine, engelsiz podyum etkinliklerinden tiyatro gösterilerine kadar pek çok etkinlik Mersinli vatandaşlarla buluşacak.

Açılış programı ile başlayan ve altı gün sürecek olan etkinliğin ilk gününe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Teslime Yılmaz Gürsu, Mersin Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, engelli dernek başkanları, vakıf başkanları, Mersin genelinde öğrenim gören okul öğrencileri, çok sayıda vatandaş ve engelli bireyler katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Engelliler Haftası’nın farkındalık oluşturmak açısından önemine değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldikleri zaman Mersin’i tüm insanların mutlu, huzurlu, güvenli ve refah içerisinde yaşayabilecekleri bir kent haline getirme vizyonu ortaya koyduklarını ve bu vizyonu gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti.

Mersin’de bulunan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için durum tespiti yaptıklarını ve gerekli adımları hızlı ve cesaretli bir şekilde attıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “2017 itibariyle Türkiye'nin en kalabalık onuncu şehri olan Mersin’imizin nüfusu 1.773.852, ilimizdeki engelli sayısı ise 200 bin civarındadır. Engelli vatandaşlarımız için attığımız en önemli adımlardan biri, Türkiye’de bir ilk olarak, Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kurmak oldu. Farklı şartlarda yaşıyor olmalarına rağmen hemen tüm engelli bireylerimizin karşılaştığı ortak sorunları tespit ettik. Sağlık, rehabilitasyon, destek ve yardım, erişebilirlik, eğitim ve istihdam konularında yoğunlaştığını gördüğümüz sorunların nasıl çözülebileceği konusunda hızlı bir politika belirleme sürecine girerek tespitler yaptık” dedi.

“Projelerimizle ödüller aldık”

Yapılan tespitlerden sonra kolları sıvayarak, çözüm odaklı çalıştıklarını, engelli bireylere yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ve bu projelerle ödül aldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Engelli bireylerimiz için hizmet verecek Engelsiz Mersin Mesleki Eğitim Merkezi’nin inşasına başladık. Engelsiz binalar inşa edilebilmesine öncülük ettik. Engelsiz Otel projesi kapsamında, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği ile protokol imzaladık. Engelsiz ibadethaneler, kaldırımlar oluşturduk. Engelli bireylerin bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntılar hakkında halkımızın empati yapabilmesi için farkındalık oluşturmaya yönelik onlarca eğitim, seminer ve kültürel etkinlik düzenledik. Tüm bu hizmetlerimiz dolayısıyla, Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü ile taltif edildik. 14-16 Haziran 2016 tarihleri arasında New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne Taraf Devletler 9. Toplantısı’nda ise Erişilebilirlik Ödülünü almaya hak kazandık” şeklinde konuştu.

“Mutlu engelli demek, mutlu toplum demektir”

2017 yılı içerisinde düzenleyecekleri Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ile çeşitli ülkelere mensup engelli sanatçıları Mersin’de buluşturarak, dünya genelinde bir ilke imza atacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “3 yıldır, engellilerimizin yürekten paylaştığımız sorunlarına bir nebze olsun çözüm üretmek, yüzlerinde sımsıcak bir tebessüm oluşturmak azmiyle çalışıyoruz. Göremeyenlere göz, konuşamayanlara dil, tutamayanlara el, işitemeyenlere kulak, yürüyemeyenlere ayak olabilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Mersin’de kader birliği ettiğimiz ve hayatımızın her anını paylaştığımız engelli kardeşlerimizin yüreklerine dokunan şefkat, sevgi, ışık, kılavuz olmaya çalışıyoruz. Mersin’i herkes için olduğu kadar, engelliler için de yaşanabilir bir şehir haline getirme çabasındayız. Asıl önemli olan; duyguda, düşüncede, umutta, insanı güzel kılan ve hayata bağlayan her şeyde engellerin kaldırılmasıdır. Mutlu engelli demek aynı zamanda mutlu toplum demektir” diye belirtti.

Başkan Kocamaz, engelli bireylerin faydasına olacak derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve dayanışma içerisinde hareket ettiklerini ve edeceklerini ifade ederek, konuşmasını Prof. Dr. Stephen Hawking’den “Aslına bakılacak olursa, toplumsal yaşama katılımın önündeki engelleri kaldırmak ve engelli insanların sahip olduğu büyük potansiyeli ortaya çıkarmak için yeterli kaynak ve uzmanlığı bu konuya vakfetmek en temel ahlaki sorumluluğumuzdur” alıntısı ile sonlandırdı. Başkan Kocamaz, “Bu duygu ve düşüncelerle, bugün bir şölenle açılışını yaptığımız Engelliler Haftası’nın, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Engel canda değil tendedir; yeter ki, gönüllerimiz engelli olmasın” dedi.

Engelli Dostu İşletme unvanı almaya hak kazanan otel, seyahat acentesi ve işletmelere teşekkür belgesi ve flama takdim edilmesinin ardından, otel temsilcileri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

10. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni kapsamında düzenlenen etkinlikler ise 16 Mayıs’a kadar devam edecek.
2017/05/9279952.jpg
2017/05/3782734.jpg
2017/05/4839870.jpg
2017/05/272403.jpg
2017/05/4464786.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Beyin Cerrahisinin Başarısıyla Hipofiz Tümörünü Yenerek Sağlığına Kavuştu"
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu’da Minik Yazarlar Hikaye Yazdılar
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu’da Minik Yazarlar Hikaye Yazdılar
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu 5 kere şampiyon oldu
Güngören Yahya Çavuş İlkokulu 5 kere şampiyon oldu
Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü ile Hasan Can Kaya, Yıldızlı öğrencilerle buluşuyor!
Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü ile Hasan Can Kaya, Yıldızlı öğrencilerle buluşuyor!
Son Haberler
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına...
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
İçişleri Bakanlığı 1545 Personel Alacak
İçişleri Bakanlığı 1545 Personel Alacak

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim