• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Adıyaman
  3. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi,Puanlama Sistemine Tepki Gösterdi
Adıyaman
22 Ağustos 2014 - 17:04

Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi,Puanlama Sistemine Tepki Gösterdi

AHA ADIYAMAN--Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, okul müdürlerine verilen puanlamada torpil olduğunu ve iktidara yakın kişilerin puanlarının yüksek tutulduğunu savundu.

Adıyaman
22 Ağustos 2014 - 17:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi,Puanlama Sistemine Tepki Gösterdi
Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar ve sendikanın yöneticileri Adıyaman Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. Şemsettin Ağar puanlama şeklinin büyük bir hata olduğunu ve bu konudaki endişelerinin puanların açıklanmasıyla doğru çıktığını söyledi.“Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi.

Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Zira okul müdürlerimizle birlikte mesai yapanların değerlendirme puanı toplamı 40 iken; ilçe milli eğitim müdürünün değerlendirmesi 25 puan, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 20 puan, değerlendirilecek eğitim kurumundan ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 15 puan idi.

Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmının hak ederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.

Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise- ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır.

20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.

Bakınız Besni İlçemizdeki Şehit Bekir Oruçtutan ortaokulu daha dün aldığı İlçe birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, yedinciliği ve sekizinciliği ödülünün yanında 2013 yılında 10 fen lisesi, 21 Anadolu öğretmen lisesi ve 25 Anadolu lisesi 2014 yılında ise TEOG da 2 tane Türkiye birincisi, 15 fen lisesi, 50 civarında Anadolu lisesine öğrenci yerleştiren arkadaşımıza 73 puan takdir edilmiştir. Yine İl merkezimizde bulunan ve kaliteli eğitim bakımından ilk sıralarda yer alan Cumhuriyet Ortaokulu Hürriyet Ortaokulu müdürlerine düşük puanlar takdir edilmiştir. Bunu hangi mantık ve izan ile izah edebilirsiniz.

Herkes takdir eder ki; bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün değildir. Üstelik 2-3 aydır şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Adıyaman emniyeti Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer için yas tutuyor
Adıyaman emniyeti Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer için yas tutuyor
Adıyaman'da terör örgütü ait yaşam malzemesi ele geçirildi
Adıyaman'da terör örgütü ait yaşam malzemesi ele geçirildi
Salıcı: Hyundai Otomotiv 60 gün içinde Adıyaman'da hizmete başlayacak
Salıcı: Hyundai Otomotiv 60 gün içinde Adıyaman'da hizmete başlayacak
AFAD, kayalıklarda mahsur kalan keçileri kurtardı
AFAD, kayalıklarda mahsur kalan keçileri kurtardı
Son Haberler
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına...
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü’nden Başkan Eşkinat’a ziyaret
Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü’nden Başkan Eşkinat’a ziyaret

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim