• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Manisa
  3. Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu!
Manisa
11 Şubat 2016 - 07:52

Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu!

Çeyrek altın rekora koştu. Çeyrek 185 liranın üzerine çıkarak zirveyi gördü

Manisa
11 Şubat 2016 - 07:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu!
Çeyrek altın rekora koştu. Çeyrek 185 liranın üzerine çıkarak zirveyi gördü.

Vatandaş ise satmak için kuyumcuya koştu. Altın fiyatlarındaki son günlerdeki yükselişle birlikte çeyrek altın rekora koştu. Altının onsu bugün 1.188 doları gördükten sonra şu saatlerde 1.183 dolara gevşese de yurt içinde çeyrek altın 185 liranın üzerine çıkarak zirveyi gördü.

VATANDAŞ KUYUMCUYA KOŞTU

Çeyrek altın bugün Kapalıçarşı’da ortalama 187 liradan satılıyor. Vatandaş elindeki çeyrek altınları satmak için kuyumcuya koştu. En son 21 Eylül’de 113.83 lira ile zirveyi gören gram altın ise bu hafta 113 lira 82 kuruşa tırmanarak zirveyi zorladı.

FİYATLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

ALB Forex Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede altın fiyatlarının yükselmesinde yurt dışındaki ons fiyatının yükselişini baz almak gerektiğini vurguladı. “Çünkü dolar/TL yurt dışında bu kadar olan bitene rağmen çok pozitif” diyen Kuğucuk, şöyle devam etti: “TL tarafına oldukça iyi. Şu anda ons tarafında yukarı yönlü harekette 1.200 dolar seviyesini gördük. Bu da gram altını yaklaşık olarak 113-114 lira bandından fiyatlanmasına neden oldu.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Şu anda yurt dışındaki global problemlerin bittiğini net olarak söyleyemiyoruz. Çünkü Avrupa ülkelerindeki İtalya, Almanya, İspanya gibi ülkelerin sorunlu kredileri ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ons fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketin devam edebileceğinin bir göstergesi olabilir. Tabii bunu söylerken, daha orta vadeye odaklanmak durumundayız. Her ne kadar ABD tarafında faiz artış süreci devam etse de Çin ve Avrupa kaynaklı global endişeler ya da ekonomik endişeler ön planda kalmaya devam edecektir. Bu süreçte ABD’nin faiz artışına rağmen dünyanın geri kalanında örnek vermek gerekirse Avrupa ve Japonya’da negatif faiz uygulamasının varlığı altın tarafını pozitif yönde etkileyebilir.

GRAM 107 LİRAYA DA DÜŞEBİLİR, 120 LİRAYA DA ÇIKABİLİR!

Şayet ABD 2016 senesinde faiz konusunda istekli olmadığını piyasanın anlaması halinde altın bu durumdan pozitif yönde etkilenebilir. Şu anda içeride gram altına baktığımızda tamamen ons fiyatlarındaki yükselişin etkili olduğunu görmekteyiz. Ons fiyatlarının kısmen gerilemesi ya da kar satışlarının gelmesi halinde içerde gram altının 107-110 lira aralığına kadar gerilemesi söz konusu olabilir. Orta vadeli olarak global piyasalarda var olan endişelerin sürmesi durumunda ise ons altın önde kalmaya devam edecektir. Bu durumda gram altının özellikle ons fiyatının çok kritik kabul edilen 1.200 doları aşması halinde yaklaşık olarak 115-120 lira bandında fiyatlanmasını bekleyebiliriz.” Çeyrek Altın Rekor Kırdı Duyan Kuyumcuya Koştu!
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Manisa'da feci kaza 11 işçi yaralandı
Manisa'da feci kaza 11 işçi yaralandı
Akhisar'ın kuaförleri Durmuş Özçelik'ten sorulacak
Akhisar'ın kuaförleri Durmuş Özçelik'ten sorulacak
Akhisar'da kazan kaynıyor artık
Akhisar'da kazan kaynıyor artık
Zabıta çağrıda bulundu
Zabıta çağrıda bulundu "Geleceğimize hep birlikte yeşertelim "
Son Haberler
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Başkan Hüseyin Memiş:
Başkan Hüseyin Memiş: "Birlikten Dayanışmaya, Geçmişten Geleceğe...
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya Teşekkür geldi
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya...
Akhisar’da Hizmetler Zirve Yapacak
Akhisar’da Hizmetler Zirve Yapacak

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim