• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Çalık'a Tebrik
SİYASET
22 Şubat 2019 - 14:29

Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Çalık'a Tebrik

SİYASET
22 Şubat 2019 - 14:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Çalık’a Tebrik
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alanna Armitage, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa,  Malatya Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık’ı makamında ziyaret ederek geçtiğimiz aylarda Avrupa Parlamenterler Forumu (EPF) Başkan Yardımcılığı'na seçilmesi dolayısıyla kendisini tebrik ettiler.

 

Antalya’da düzenlenen "Let's Talk" toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür eden Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alanna Armitage, "Türkiye’de açtığımız Bölge Direktörlüğü ofisimize büyük katkılarınız oldu. Ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sene 50. Kuruluş yıl dönümüzü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Kasım ayında Nairobi’de yapacağımız uluslararası toplantımızda özellikle sizi aramızda görmek isteriz. Yapacağımız 50. Yıl etkinlerinin bir bölümünü de Türkiye’de yapmak isteriz bu konuda destek ve katkılarınızı bekliyoruz" dedi.

 

Armitage devamında "Türkiye’de özellikle bizzat sizlerin üzerinde çalıştığı Aktif Yaşlılık, Anne ve Çocuk Sağlığı, Cinsel Üreme Sağlığı gibi alanlardaki gelişmeleri takdir ediyoruz. Aktif Yaşlanma ile ilgili yapacağınız çalışmalara işbirliğine hazırız” dedi.

 

Kadın Dostu Şehirler projesine verdiği destekten dolayı Çalık’a teşekkür eden, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, Belediyeler Birliği ile yeniden projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirterek desteklerini istedi.

 

Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, Birleşmiş Milletlerin desteği ile Haydi Kızlar Okula kampanyasını hayata geçirdiklerini, bundan sonrada UNFPA ile başka projeler yapmayı istediklerini ifade etti.  

Çalık, yaptıkları çalışmalar hakkında kısaca bilgiler vererek, “ TBMM Nüfus Kalkınma Grubu olarak 2030 sürdürülebilir Kalkınma hedefleri doğrultusunda Nüfus Dinamikleri, Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma, sürdürülebilir çevre, Aile Planlaması, Üretme Sağlığı, Cinsel Sağlık, Kadının ve Kız Çocuklarının İnsan Hakları ve Statülerinin güçlendirilmesi ve Çocuk Hakları alanlarında yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

 

Türkiye’nin Milli Gelirine göre en fazla insani yardım yapan ülke olduğunu belirten Çalık, Türkiye’nin AK Parti Hükümetleri ile sosyal politikalarda önemli atılımlar yaptığını söyledi. Türkiye’nin bin yıllık kalkınma hedeflerini gerçekleştiren ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Çalık 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

 

Sosyal politikalar sayesinde Türkiye’nin Anne ve Çocuk ölümlerinde önemli iyileştirmeler yaptığını her yüz bin kadında anne ölüm oranını 65’ten 14’e düşürdüklerini, çocuk ölüm oranlarını da yüz binde 30’dan 7,6 düşürdüklerini ifade etti.

 

Çalık ziyaret sonunda heyete, kayısı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı döneminde yayınladıkları 15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Raporu Kitabını takdim etti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hüdapar Güngören belediye başkan adayıylamı seçime girecek?
Hüdapar Güngören belediye başkan adayıylamı seçime girecek?
Necmettin Erkan Milletvekili adayımı oluyor?
Necmettin Erkan Milletvekili adayımı oluyor?
 Deva Partisi Fatma Öktem Çınar,
Deva Partisi Fatma Öktem Çınar, " Seyirci değil, oyuncuyum" dedi,
10 Ocak Gazeteciler Gününde Abdullah Başçı'dan büyük incelik
10 Ocak Gazeteciler Gününde Abdullah Başçı'dan büyük incelik
Son Haberler
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Başkan Hüseyin Memiş:
Başkan Hüseyin Memiş: "Birlikten Dayanışmaya, Geçmişten Geleceğe...
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya Teşekkür geldi
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya...
İşte Kadın Derneği "işbilen kadınlar geliyor" projesinin açılışına gün sayıyor
İşte Kadın Derneği "işbilen kadınlar geliyor" projesinin açılışına gün sayıyor

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim