• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Başkan çağırıcı: “yaraları Sarma Zamanı”
Genel
11 Haziran 2014 - 08:41

Başkan çağırıcı: “yaraları Sarma Zamanı”

Genel
11 Haziran 2014 - 08:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan çağırıcı: “yaraları Sarma Zamanı”
AHA İSTANBUL-Bağcılar Belediyesi, Mayıs ayında meydana gelen sel felaketinde 1 milyona yakın insanın etkilendiği Bosna Hersek’in yaralarını sarmak için yardım elini uzattı. Hayırsever işadamlarının da katkılarıyla toplanan iki TIR dolusu yardım malzemesi ve bir miktar nakit para, Bosna Hersek Tuzla Belediye Başkanı Jasmin İmamoviç’e teslim edildi.


Bağcılar’da toplanan 2 TIR dolusu eşya ve bir miktar nakit para, aşırı yağışlar sebebiyle oluşan selden etkilenen ve 200 milyon euroluk zarar tespit edilen 600 bin nüfuslu Tuzla Belediyesi’ne teslim edildi.


Bosna Hersek’in Tuzla Şehri Belediye Başkanı Jasmin İmamoviç’i makamında ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili Lokman Çağırıcı hayırsever işadamlarının da katkılarıyla toplanan yardımları teslim etti. Tuzla Belediye Başkanı İmamoviç’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Çağırıcı,  her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.


Bir televizyon kanalına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çağırıcı, Evladı Fatihan’ın zor günler geçirdiğini ve sel felaketinden 1 milyona yakın insanın etkilendiğini belirterek: “Bosna’daki kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı var. Bu sebeple Bağcılar Belediyesi olarak hayırsever işadamlarımızın da katkılarıyla 2 TIR dolusu 23 ton acil yardım malzemesi topladık. Bosnalı kardeşlerimizin yaralarını sarmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başkanvekilliğini yapmakta olduğum Marmara Belediyeler Birliği’nin koordinasyonunda Birliğimize üye olan belediyelerle birlikte Bosna’da her ilçeyle özel ilgileniyoruz” diye konuştu.


EVLADI FATİHAN’A YARDIM ELİ UZATIYORUZ


Marmara Belediyeler Birliği olarak, İstanbul’daki belediyelerle bir araya geldiklerini ve Bosna’ya yardım gönderme kararı aldıklarını kaydeden Çağırıcı, bu karar gereği belediyelerin Bosna’daki birer şehir ile kardeş yapıldığını anlattı. Bosna Hersek’in, Aliya İzzetbegoviç’in ülkesi olduğunun altını çizen Çağırıcı, “O Balkanlarda patlak veren savaş esnasında bile barışı koruyan ve barış için çabalayan bir liderdi. Kendisi ‘Son Osmanlı’ olarak tanınıyordu.” dedi. Yardım kampanyasını imece usulüyle gerçekleştirdiklerini anlatan Çağırıcı, “Kaymakamlığımız, Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yardım malzemelerini topladık. Bunların arasında temizlik malzemeleri başta olmak üzere jeneratöründen, çocuk bezine ve kazma küreğine kadar bölgede ihtiyaç hissedilen bütün eşyalar bulunuyor.” dedi.


SEL, 200 MİLYON EURO’LUK ZARAR VERDİ


Şehirde 3 bin hasarlı binanın olduğunu anlatan Bosna Hersek Tuzla Belediye Başkanı Jasmin İmamoviç ise sel felaketinin yaklaşık tahmini olarak 200 milyon Euro’luk bir zarar verdiğini anlattı. İmamoviç, başta Başkan Çağırıcı olmak üzere yardım eli uzatan herkese teşekkür etti.  Zor günlerde her zaman kardeş ve dost ülke olan Türkiye’yi yanlarında gördüklerinin altını çizen İmamoviç, “Sizin de desteğiniz ve katkılarınızla karşı karşıya kaldığımız bu zor durumdan daha çabuk kurtulacağımıza inanıyorum. Her şeyden önce bu zor günlerimizde sizi yanımızda görmekten dolayı ayrıca memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.


2 TIR DOLUSU EŞYA


Bosna’ya gönderilen TIR’lardaki yardım malzemelerinden bazıları şunlar:


Sıvı sabun makinesi, sıvı sabun, ıslak havlu, çizme, camsil-çekçek, fırça, maşrapa, faraş, leğen, vileda, su kovası, halı fırçası, yemek saklama kabı, kaşıklık, ayakkabılık, bebe sandalyesi, tabure, su hortumu, bulaşık leğeni, sinek ilacı, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, çöp kovası, temizlik bezi, çeşitli boylarda çek pas, çay tepsisi, bulaşık eldiveni, el feneri, toz deterjan, tuvalet kağıdı, çocuk bezi, plastik bardak, elbise askılığı, ıslak mendil ve inşaat malzemeleri.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İran Tarafı Türk Tırlarına Eşit Muamele Yapılması Konusunda Yeşil Işık Yaktı
İran Tarafı Türk Tırlarına Eşit Muamele Yapılması Konusunda Yeşil Işık Yaktı
şaşkın Beygir Malkara’da Trafiği Karıştırdı
şaşkın Beygir Malkara’da Trafiği Karıştırdı
Alemdar öztük 15 Haziran Babalar Günü Sebebiyle Bir Mesaj Yayınladı
Alemdar öztük 15 Haziran Babalar Günü Sebebiyle Bir Mesaj Yayınladı
Arif Karatekin Ve Osman öztürk Silahlı Saldırıda öldüler
Arif Karatekin Ve Osman öztürk Silahlı Saldırıda öldüler
Son Haberler
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Özgür Subaşı Betül Halitoğulları'nı Ziyaret Etti
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Meslek Okulları Derneği'nden Akçadağ Milli Eğitim'e Ziyaret
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Uzungöl'de Turizmin Gözdesi: Royal Uzungöl Otel
Başkan Hüseyin Memiş:
Başkan Hüseyin Memiş: "Birlikten Dayanışmaya, Geçmişten Geleceğe...
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya Teşekkür geldi
MESİMDER Başkanı Mustafa Akbaba'dan Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca'ya...
Gölbaşı’nda “hayallere Köprü Kuruyoruz” Projesi Uygulandı
Gölbaşı’nda “hayallere Köprü Kuruyoruz” Projesi Uygulandı

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim