• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Balıkesir
  3. Ayvalık 92. Kez Kurtuluşunu Coşkuyla Kutladı.
Balıkesir
15 Eylül 2014 - 17:10
Güncelleme: 15 Eylül 2014 - 17:15

Ayvalık 92. Kez Kurtuluşunu Coşkuyla Kutladı.

AHA BALIKESİR-Ayvalık'ın 15 Eylül 1922 yılında düşman işgalinden kurtarılmasının 92. yıldönümü şenlik havasında gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Balıkesir
15 Eylül 2014 - 17:10
Güncelleme: 15 Eylül 2014 - 17:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ayvalık 92. Kez Kurtuluşunu Coşkuyla Kutladı.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanında Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediyesi ile derneklerin Atatürk Anıtına çelek sunmaları ile başlayan 92. yılı kutlama törenleri saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini içeren şiirler Altınova Merkez İlk Öğretim Okulu öğrencileri tarafından okundu.

Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Dansları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı. 

92 yıldır Ayvalık'ın coşkuyla kurtuluşunu kutladığını ifade eden

Başkan Gençer, "Bu kurtuluşu nice yıllar daha kutlayacağız, çünkü tarihimizde 29 Mayıs 1919'da işgale uğradı Ege, dolayısıyla Ayvalık. Bunun üzerine ilk kurşun Ayvalık'ta atıldı. Resmi silahlı mücadelenin ilk kurşunu Ayvalık'ta Yarbay Ali Çetinkaya tarafından atıldı. Aradan 3 buçuk sene geçtikten sonra 15 Eylül 1922 yılında Ayvalık tekrar düşman işgalinden kurtuldu. Bu 3 buçuk yılda Türkiye silah savaşı verdi. Bizim Ayvalıklılar olarak şöyle bir övüncümüz var. İstiklal savaşını başlatan ilk resmi kurşunu Ayvalık'ta atıldığı gibi hemen hemen sonu da İstiklal zaferi de 16 Eylül'de Ayvalık'ta elde edildi" dedi.

İstiklal savaşının başlangıcının da sonucunun da Ayvalık'ta olduğunu vurgulayan başkan Rahmi Gençer, "Biz Ayvalıklılar olarak İstiklal Savaşının bu konusuyla gurur duyuyoruz. Tabi ki çok önemli yıllar geçirdi bu 3 buçuk senede Türkiye, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları düşmandan ve emperyalist güçlerin kışkırttığı düşmandan ülkemizi kurtardılar. Aslında bu istiklal savaşı sonunda da ülkemiz bu laik Türkiye Cumhuriyetiyle taçlandı. Bu gün geldiğimiz nokta, Türkiye Cumhuriyetinin bu gün geldiği nokta ve Ortadoğu ülkelerinden farklılığımızı yaratan işte bu laik Türkiye cumhuriyetidir. Bizim farkımız bu cumhuriyetin kurulması ve bu cumhuriyetin devrimleridir. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız ve bu istiklal savaşı bizim her zaman aklımızda olacak. Birlik beraberliğimiz bozulduğu zaman, aramızda ayrışmalar olduğu zaman, aramızda birbirimizi çekememezlik, katlanamazlık olduğu zaman bu tip saldırılar her zaman bu ülkeye olacaktır. O yüzden bunu hiç unutmadığımız için bu kurtuluş günlerimizi hep yaşamalıyız ve bunları hep hatırlamalıyız" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye Cumhuriyetinin bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan bütün vatandaşlar Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıdır ve eşittir. Kimsenin kimseden üstünlüğü, ayrıcalığı yoktur" diyen Gençer şöyle devam etti;

"Bu cumhuriyet böyle bir cumhuriyettir diyeceğiz, ayrışmaya engel olacağız yoksa bekliyor insanlar. Bakın çevremiz yanıyor, Ukrayna yanıyor, Ortadoğu yanıyor. Biz onun için hep beraber birlik ve beraberliğimizi hatırlayacağız, bunlardan ders çıkaracağız,bunları unutmayacağız. Biz öyle bir milletiz ki savaştığımız insanlarla 20 sene sonra 1940'larda dünyayı Alman işgali, Alman Nazi zulmü faşizmi gelmişken biz Yunan adalarında 22  binin üzerinde Ege'de baktık. O savaştan 20 sene sonra o insanları korumak maksadıyla Anadolu'ya sığının Yunanlılara Anadolu'da baktık. Ayvalık'ta, Bergama'da, Soma'da, Manisa'da, İzmir'de baktık. Biz böyle hoşgörülü toplumuz, biz böyle bir ülkeyiz. Şimdi de kardeşçe yaşamasını biliyoruz. Şimdi dostça yaşamasını biliyoruz, sevgiyle saygıyla beraberiz. Bu gün Ayvalık'ta şenlikler var. Bu gün hem Ayvalık'ın kurtuluşu bizim için her zaman iyi bir şenlik, hem de bu gün burada zihinsel engelliler şenliğimiz var. 22'incisini düzenliyoruz.Türkiye'nin her yerinden gelmiş kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız var. 22 senedir Ayvalık'a geliyorlar. Ayvalık'ın bir parçası oldular."

Gençer, "Türkiye için bu gün öğretim yılı başlıyor.  Çocuklarımız bu gün 2014- 2015  öğretim yılına başlıyor. Onlara ve öğretmenlerimize de iyi bir ders yılı diliyorum, faydalı bir ders yılı geçmesini diliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Ayvalık'ın 92. kurtuluş törenlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Ayvalık Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Garnizon komutanı Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer'in yanı sıra çok sayıda vatandaş ve şenlik için ilçede bulunan engelliler katıldı. 
6667496.jpg
866880.jpg
3794890.jpg
1751248.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muhtar adayı Tecennur Nurdan Eroğlu ; Dünya Kadınlarla Güzelleşir, Emekleriyle Özgürleşir..
Muhtar adayı Tecennur Nurdan Eroğlu ; Dünya Kadınlarla Güzelleşir, Emekleriyle Özgürleşir..
Tecennur Nurdan Eroğlu Hamidiye Mahallesi için Taşın altına elini koyuyor
Tecennur Nurdan Eroğlu Hamidiye Mahallesi için Taşın altına elini koyuyor
Dr. Mustafa Canbey Balıkesir'de 4. sırada Milletvekil adayı
Dr. Mustafa Canbey Balıkesir'de 4. sırada Milletvekil adayı
Ercan Bal, Milletvekili Başvurusunu Gerçekleştirdi
Ercan Bal, Milletvekili Başvurusunu Gerçekleştirdi
Son Haberler
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına...
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Maltya Milletvekili Öznur Çalık Eğitim öğretimle İlgili Mesaj Yayınladı
Maltya Milletvekili Öznur Çalık Eğitim öğretimle İlgili Mesaj Yayınladı

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim