Zeyit Şener Güngören Bakkallar Esnaf Odasını Ağırladı

Güngören Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Kamil Bulut kısa bir süre önce Güngören'e atanan Kaymakam Zeyit Şener'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Güngören Kaymakamı Zeyit Şener'e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Güngören Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Kamil Bulut ile Güngören Şoförler Odası Başkanı ve Güngören Bağcılar Esnaf Kredi Kooperatifi Başkan Vekili Oktay Nuhoğlu ile Güngören Belediye Meclis Üyesi Avukat Bilal Çıkrıkçı Kaymakam Zeyit Şener'i makamında ziyaret etti.

Karşılıklı sıcak mesajların verildiği görüşmede Zeyit Şener bakkalların olması esnaf kültürünün olması ülkemizin en önemli hasletlerinden biri olduğunu söyledi. Şener esnafın kalitesinin aynı zamanda toplumun da kalitesini belirlediğini ifade etti. Şener konuşmasında şunları dile getirdi: "Şehirleşme ile birlikte bazı değerlerimizi kaybettik ama özümüzde tarihten bu yana doğruluk her zaman vardır. Özümüzde doğruluk olduğu için kaybettiğimiz bazı değerleri tekrardan çok çabuk kazanırız. Hızlı şehirleşme ile birlikte bakkallarımız biraz unutuldu. Bakkallarımız toplumumuzda her zaman çok önemli bir yerde olmuştur. İstanbul gibi şehirleşmenin çok yüksek olduğu yerlerde insanlar aynı apartman içinde birbirlerine çok yabancı kalıyorken böyle odalar ve dernekler aracılığıyla insanlar arasında kaynaşmalar oluyor. Işte bu bizlerin en büyük bir kazancıdır."

Güngören Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Kamil Bulut ise esnaflığın çok önemli bir terbiyesi olduğunu söyledi. Esnaflık terbiyesinin kuşaktan kuşağa aktarılmasının ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden Kamil Bulut kızını evlendirecek babaların damat adayları hakkında ilk bilgi sahibi olduğu yerlerin de bakkallardan geçtiğini belirtti.

HABER: CELİL SELİM