Zarrab Davasında Son Dakika !

ABD 'de Zarrab'la birlikte tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları,ana duruşma için, dün görülen duruşmada ana davanın ne zaman görüleceği gündeme alındı. Hakim Richard Berman daha önce ana dava için 30 Ekim tarihini söylemişti. Fakat, yeni iddianame ile AKP’li eski Bakan Zafer Çağlayan başta olmak üzere yeni bikaç isimlerin de davaya dahil edilip, haklarında tutuklama kararı çıkarılması üzerine, avukatlar “savunmalarını hazırlamak üzere ek süre” istediler.

“Şahitleri Olduklarını Söylediler”



Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, ek süreyi “ana dava için şahitler belirlemek için istediklerini” söylediler. Avukatlar, daha önce Türkiye’ye gidip görüşmelerde bulunduklarını, ancak bir kez daha gitmeye gerek duyduklarını ifade ettiler. Atilla’nın avukatları, ana duruşma için 15 kadar şahit sunabileceklerini de belirttiler.

“Tutuklanma İhtimalleri Olduğundan Gelmeyebilirler”



Davacı New York Güney Bölge Federal Savcılığı, avukatların “şahitlerimiz olacak” çıkışı üzerine, bu şahitlerin isimlerini söylemesini istedi. Ancak avukatları, “şahit listesinin ancak Türkiye’ye yapmayı planladıkları ziyaretten sonra kesinleşeceğini” belirttiler.

Bunun üzerine Hakim Berman da, en geç 30 Ekim’e kadar şahit listesinin mahkemeye sunulmasını istedi. Avukatların, şahitler konusunda bir “kaygılarını” daha dile getirdiler; “Şahitlerin, ABD’ye girişte tutuklanma ihtimalleri olabileceğini” belirterek, mahkemeden çapraz sorguların “tele konferans yoluyla yapılması” için düzenleme yapılmasını bunu göz önünde bulunmasını istediler.