Zahit Barsamoğlu bir asırlık Ömür geride bırakarak hakka yürüdü

AHA İSTANBUL- 96 yıllık ömrü geride bırakan Zahit Barsamoğlu hoca sevenlerini geride bırakarak hayata veda etti.

Aslen İstanbullu olan 6 çocuk babası 18 torun sahibi  Zahit Barsamoğlu bir asırlık ömrü geride bırakarak hayata veda etti. İstanbul'un ayakkabı sanayisinin yetiştirdiği en büyük Saraciye ustalarından olan Rahmetli Zahit Barsamoğlu'nun cenazesi Sümbül Efendi Camisinde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazıyla ebediyete uğurlandı. Namaz öncesi rahmetlinin çocukları Musa, Meryem, Mustafa, Zeynep, İbrahim , İsmail  Barsamoğlu kardeşler ve damadı Salih Can  cami avlusunda kendilerini bu acı gününde yalnız bırakmayan dostlarının taziyelerini tek tek kabul ettiler. Rahmetlinin kızı Meryem Can ve torunu Mustafa Maruf Can dedesinin naaşı başında bir an olsun ayrılmıyarak musalla taşında yatan atalarını yalnız bırakmadılar.

Sümbül Efendi cami avlusu safları dolup taşarken rahmetlinin oğlu İbrahim Barsamoğlu babasının cenaze namazını kıldırdı.  İBB mezarlıklar müdürlüğü imamları Ahmet Ayyıldız ve Abdullah Bağcı telkinde bulunup hazirundan  helallik aldılar. Cenaze namazında haklar helal edilirken Semaya açılan eller de edilen dualar da rahmetlinin ruhuna hediye edildi. Kılınan cenaze namazı sonrası Zahit Barsamoğlu'nun  naaşı omuzlarda dualarla uğurlanarak Eyüp Sultan mezarlığına defnedildi. Defin sonrası taziyeler rahmetlinin evinde kabul edildi. 

Öncü Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Musa Barsamoğlu'nu acılı gününde yanlız bırakmayarak saflarda yerlerini aldılar.  Serkan Ekmen , Selahattin Tunç, Ali Yılmaz  Mehmet Akif Erenci, Mehmet Ayaydın, Mustafa Akbaba, Salih Oktar'ın yanı sıra   Anev vakfından Hayrettin Kişmir ile ismini sayamadığımız çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri Dernek yöneticileri bu özel vedada da hazır bulundular. 

Hayatı örnek alınacak bir Hoca, Zahit Barsamoğlu Kimdir?

Zahit Barsamoğlu Hırıstiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Elli yaşına kadar Beyazıtta Ayakkabı sektöründe uzun yıllar saraciye ustası olarak ün yaptı. 33 yaşında Hıristiyanlığı yaşıyormuş gibi yapıp İslamın emirlerini gizli gizli yaşayarak teslimiyeti gönülden yaşadı. Genç yaşında Alim Mehmet Zahit Kotku hocayla tanıştı.  Mehmet Zahit Kotku hoca kendi ismini vererek himayesine aldı. 50 yaşından sonra müslüman eş alarak aile hayatını kurdu. Dünyaya gelen 6 çocuğunuda islam ilmi ve Kuranı Kerim ışığında yetiştirdi. 33 yaşında ailesinden gizli olarak müslüman olan Zahit Barsamoğlu ömür hayatında bir vakit  namazı borcu bırakmamış bir hocadır. 

 

Barsamoğlu ailesinin acısına ortak olan, eski Öncü Gençlik Spor Kulübü başkanı Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey bir mesaj yayınladı.  Milletvekili Dr. Mustafa Canbey yayınladığı mesajda " Ebedi hayata intikal eden Zahit Barsamoğlu'na Allah'dan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı Cennet olsun" dedi.

Öncü gençlik spor kulübü başkanı Yavuz Kurt'da  yönetim kurulu üyesi Musa Barsamoğlu'nun baba acısına hitaben yayınladığı mesajda " Yönetim kurulu üyemiz Musa Barsamoğlu'nun babasının vefatını teessürle öğrendim. Cenabı Hak rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. "dedi.