Yörem Folklor Derneği'nin , Halk Oyunları Ve Halk Müziği Etkinliği Muhteşemdi

Bakırköy, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde,Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu'nun himayelerinde, Kadın Meclisi 'nin desteği ile' UNUTMADIKLARIMIZ ' UNUTAMADIKLARIMIZ Yörem Turizm ,Folklor ve Araştırma Derneği'nin Konser, Halk Oyunları ve türküler etkinliği,muhteşem bir katılımla gerçekleşti.Konser sonrası katılımcılara bahçede iftar yemeği verildi.

Bakırköy, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ndeki etkinlik,Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu Esin Karakaya’nın yaptığı gecenin hoş geldiniz konuşmasını,Yörem Turizm Folklor ve Araştırma Derneği Başkanı Sefer Aşıkoğlu yaptı. Başkan Aşıkoğlu ,başta folklorcularım olmak üzere ,gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Koro şefi ve bağlama sanatçısı Celal Yılmaz yönetimindeki bağlama gurubu eşliğinde birbiri ardına Diyarbakır,Bitlis, Silifke,Gaziantep yöresi halkoyunları gösterileri,arada sololar ve potpori ile izleyicilere hoşça vakit geçirdi..

Yörem Turizm Folklor ve Araştırma Derneği’nin, Bakırköy,Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde,” Unutmadıklarımız Unutamadıklarımız “ halk müziği ve halkoyunları gösterisine, Bakırköy Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Akyüz,Kadın Meclisi Başkanı Arzu Gezent,Belediye Meclis Üyeleri Selim Malgaz,Emel Tığlı, Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin,İstanbul Yörem Turizm Folklor ve Araştırma Derneği Başkanı Sefer Aşıkoğlu,Başkan Yardımcısı Ali Aktan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitmenler:Tülay Can ( Sahne Amiri ), Hediye Gök ( Karadeniz) ,folklorcular ile aileleri, (ZEYÇED ) Zeytinburnu - Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz,Rumeli Dernekler Başkanı Muharrem Çınar ve yönetimi ile ,STK ve Spor Kulübü temsilcileri birçok şair-ozan ve sanatçı ve davetli katıldı

Gecenin finalinde ,salonu dolduran izleyicilerle hep beraber söylenen 10.Yıl Marşı , izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İstanbul Yörem Turizm Folklor ve Araştırma Derneği ‘nce, Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu yerine ,Bakırköy Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Akyüz ‘e,Bakırköy Belediyesi Tiyatrolar Müdürü Nilgün Ceyhan ve Halk müziğinin gelişmesine büyük katkıları bulunan Celâl Yılmaz’a ,THM’ne başlamasının 56 yılında, 1968 yılında başladığı Folklor Kurumu’na katılmasının 50. Yılında, Yörem Turizm Folklor ve Araştırma Derneği başkanı Sefer Aşıkoğlu tarafından plaketle ödüllendirildi.

Konser sonrası katılımcılara Bakırköy Belediye Başkanlığınca ,Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin bahçede iftar yemeği verildi. İftar sonrası folklorcuların davul şovu görülmeye değerdi.