Yeni Kitabı ''Kendini Fethet'' İle Mehmet Nuri Kaynar Gönülleri Fethetti

Kendini Fethet adlı kitabıyla okurlarıyla buluşan Mehmet Nuri Kaynar, kitabının içeriği, okuyanlara ne gibi kazanımları olacağını ve kitabı yazarken nelerden ilham aldığını anlattı

Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ( BESAM) başkanı ve eğitimci Mehmet Nuri Kaynar,  yeni kitabı ''Kendini Fethet'' ile okurlarıyla yeniden buluştu. Önce İnsan, Türk hikayelerinden seçmeler ve Dünya hikayelerinden seçmeler kitaplarının ardından Mehmet Nuri Kaynar, yeni eseri ''Kendini Fethet'' ile okurlarının öncelikle kendi içlerindeki fethi gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Yeni kitabını yazarken kendi iç dünyasına yaptığı yolculuğun serencamı olduğunu ifade eden M. Nuri Kaynar, kitabını alıp okuma lütfunda bulunan kıymetli okurlarının kitap bittiği zaman  iyi ki vakit ayırarak okumuşum, demesinden büyük bir mutluluk duyacağını ifade etti. 

Başarılı olabilmek için insanın sadece kendini düşünmemesi gerektiğini insanlara yardımın esas olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Mehmet Nuri Kaynar, başarılı olmanın sırrını babasını kendisine verdiği 3 öğüt olarak belirlediğini söyledi.

İnsan İlişkilerinde 3 Temel Unsur

Kitabını yazmasında babasının kendisine verdiği öğütlerin etkisinin olduğunu ifade eden Kaynar '' Babam insanlarla ilişkilerimde 3 nesneyi öğüt verirdi. İnsanlara karşı keser gibi olmamam gerektiğini keserin sadece kendine çalıştığını söylerdi. Olacaksan testere gibi ol önce kendine sonra karşındakine, en sonunda da insan ilişkilerinde su terazisi gibi olması gerektiğini söylerdi'' dedi.

Çocuklarımızı İdeal Sahibi Yapmak İstiyoruz

Besam başkanı ve eğitimci Mehmet Nuri Kaynar, bir yıldır gazetede yazdığı köşe yazılarından derlediği köşe yazılarını kitaplaştırarak; özellikle bu kitabımızı okuyan evlatlarımızı ideal sahibi birer genç olarak yetişeceklerini söyledi.  20 yıllık eğitim birikimiyle çocuklara kendi iç disiplinlerini kazandırmak olduğunu vurgulayan M. Nuri Kaynar, '' Orta okul ve Lise öğrencilerine kendi içi disiplinlerini vererek ideal sahibi birey olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. İdeali ve hedefi olan çocukların ideali olmayan çocuklara karşın daha başarılı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır'' ifadelerini kullandı.

Kendini Fethet adlı yeni kitabını tebrik etmek için Akbaba Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa, Mehme Nuri Kaynar'ı makamında ziyaret ederek tebrik etti. Mehmet Nuri Kaynar'da yeni kitabını Mustafa Akbaba'ya imzalayarak hediye etti.Bu anlamlı günde Mehmet Nuri Kaynar'ın eşi İlknur Kaynar ve Besam mali müşaviri Mahmut Bati iştirak etti.