Yardımsever İdris Çavuşoğlu, Abdullah ile beraber kuzeni Abdullah Jasım'in hamisi oldu

Suriye'den Bingöl Genç'e yerleşen Abdullah Hüseyin ile beraber kuzeni Abdullah Jasım'in koruyucusu iş adamı İdris Çavuşoğlu oldu.

Suriye İç Savaşı'nın başladığı 2011 yılından itibaren pek çok Suriye vatandaşı evlerine terk ederek komşu ülkelere ve çoğunlukla Türkiye' ye sığınmak zorunda kalmışlardı. Yıllar içinde sığınmacıların sayısı artarak devam etmekte Ocak 2011 yılından bu yana Türkiye'de "geçici koruma" kapsamındaki Suriye'li sayısı 3.688.238 kişiyi bulmakta ve bunların çoğunluğunu ise gençler oluşturmaktadır.

Bu gençlerden biri ise Abdullah Hüseyin 2016 yılında Ailesi ile birlikte Türkiye'ye göç eden Abdullah ve ailesi Bingöl'ün Genç ilçesinde yaşayan akrabaları aracılığı ile buraya yerleştiler.

12 yaşındaki Abdullah Genç ilçesine geldiği 2016 yılından beri Daraheni Taş Ekmek fırınının yardımsever sahibi İdris Çavuşoğlu'nun yanında çıraklık yapmaktadır. 

Abdullah Hüseyin, " Buraya ( Genç) gelmeden önce Suriye' deki Esat yönetimi evimize, toprağımıza, bahçemize el koyunca hergün artan zülmünden kaçmak için Türkiye'ye sığındık bu süreç içerisinde günlerce aç ve barınaksız yaşadık daha sonra burda yaşayan akrabalarımız vasıtası ile annem, babam ve 13 kardeşimke Genç ilçesine yerleştik. İlk yıllarda yalnız ben çalıştığım için ailemi tek başıma geçindirmeye çalışıyordum. Daha sonraları buradaki insanların yardımı ile babam kum ocağında çalışmaya başladı. İdris ağabeyin samimi, içten ve bir baba gibi yaklaşımı ile burayı yuvamız olarak görmeye başladık. İdris ağabeyin yardımları ile bu mesleği öğrenmeye devam ediyorum. "

Bugünlerde Abdullah ile beraber kuzeni Abdullah Jasım da yanında mesleği öğrenmek için çıraklık yapmakta. 
Abdullah Jasım (11) da 2015 yılında Mardin deki çadırlarda yaşarlarken anne, babası ve yedi kardeşi ile beraber Genç ilçesine yerleşmişler. 

Çavuşoğlu, "Abdullah yanımda çalıştığı ilk günden beri çalışkanlığı ve özverisi ile hergün beni gururlandırmakta. Onların burda olması benim en büyük sevinç kaynağım. Din, dil, ırk, cinsiyet farketmeksizin insanlara ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmak her müslümanın en tabi görevidir. 


Haber : Hamdullah Çakırcı