Tutuklu Sayısı 7'ye Yükseldi

AHA ELAZIĞ-Karakoçan’da yol kapatma eylemi yapan BDP'liler ile ilgili olarak gözaltına alınan BDP il başkanı serbest bırakıldı.

Karakoçan İlçesi'nde sorgusu tamamlanan BDP İl Başkanı Turan Çelik, Murat Mengüç ve Hasan Hüseyin Solmaz'ın Jandarmada ki sorgusunun ardından akşam saatlerinde adliyeye sevkedildiler.
Savcılıkta ifade veren Çelik ve 2 arkadaşı, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan BDP İl Başkanı Turan Çelik serbest bırakılırken, BDP'li Murat Mengüç ve Hasan Hüseyin Solmaz, tutuklanarak cezaevine konuldu.
OLAYLA İLGİLİ İKİ KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
14 Haziran tarihinde yol kesen PKK yandaşlarının durdurmak istediği polis aracına açılan ateş sonucu bir polisin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili mahkemeye çıkarılan ve aralarında BDP İlçe Başkanı Efraim Gürbüz'ün de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.
Dün de tutuklanan 2 kişiyle birlikte, bu olayla ilgili tutuklu sayısının 7'ye çıktığı öğrenildi.
JANDARMA GÖZ AÇTIRMADI
Karakoçan’da yol kapatma eylemi yapan BDP'liler eşi ve çocuklarının da arabada bulunduğu polis memuruna ateş açarak polisin yaralanmasına neden olmuşlardı.

Elazığ il jandarma komutanlığı timleri başlattıkları çalışmaları neticesinde çok kısa sürede içlerinde ilçe başkanı ve olayı gerçekleştirenin bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.
Yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlardı.
Tutuklanan 5 kişinin verdiği ifadeler doğrultusunda ve elde edilen deliller eşliğinde aralarında Elazığ BDP il başkanı Turan Çelik'inde bulunduğu üç kişi daha gözaltına alındı.
Jandarma tarafından gözaltına alınan üç kişi yapılan sorgulamalarının ardında çıkarıldıkları adli merciler tarafından iki kişi tutuklanırken il başkanı Turan Çelik serbest bırakıldı.
Jandarma timleri BDP'lilerin gerçekleştirdiği olayı kısa sürede çözerek failleri adli mercilere teslim ettiler. 
 
 
Elazığ-Arzu AKIN