Türkiye'nin İmam Hatipli öncü spor kulüpleri İstanbul'da gövde gösterisi yaptı

AHA - İSTANBUL - Öncü Gençlik spor kulübünün ev sahipliğinde Türkiye'nin imam hatipli öncü spor kulüpleri 2018 buluşması İstanbul'da büyük bir katılımla gerçekleşti

Türkiye'nin öncü sporcuları 2018 buluşması İstanbul'da büyük bir katılımla gerçekleşİrken geleceğe dair hedefler masaya yatırıldı. Dolu dolu 3 gün özel etkinliklerle gerçekleştirilen buluşmada İmam hatip neslinin sporla tanışması, özendirilmesi, müsabakalara katılarak dereceler alınması çalışmalarına ağırlık verilmesi önerildi.  İBB Rumeli Kavağı Marmaracık gençlik kampında düzenlenen 3 günlük etkinlikde Türkiye'de İmam Hatip neslinin spordada temsilcileri olan İllerin Öncü Spor kulüpleri 2018 yılı buluşmaları kapsamında bir araya geldiler. Buluşmanın 1. gününde akşamında tanışma, kaynaşma sohbetle geçerken, Programın 2. gününde düzenlenen özel gündem konularıyla toplantı düzenlendi. Kuranı Kerim ve İstiklal marşı ile başlayan Bu özel toplantıya çok özel konuklar katıldı.. Gençlik spor genel müdürü Mehmet Baykan, İstanbul gençlikspor il müdürü Cemil Bozbey, Önder genel başkanı Halit Bekiroğlu, Teakvando federasyon başkanı Metin Şahin, CNNTÜRK spor müdür yardımcısı Emre Tilev yer alırken  Program sunumunu Kanal 7 spor müdürü  Harun Şen yaptı.  Ev sahipliğini Öncüspor kulübü başkanı Yavuz Kurt ve yönetim kurulu yaparken illerden gelen misafirleri ve kulüp başkanlarını ağırladılar.  

Programın açılış konuşmasında Öncüspor kulübü başkanı Yavuz Kurt "Öncüspor kulübü olarak önüne koyduğu hedefler koyan  öncü nesiller yetiştireceğiz. Ülkemizin geleceği için çalışmaktan asla vaz geçmeyeceğiz. Okullarımızda Lisanlı spor sayımızı hızla arttırmalıyız."derken başkan Yavuz Kurt " Öncüspor olarak illerde marka değerlerini artıracak çalışmalarda bulunuyoruz. Sporcularımızı ve spor branşlarımızı hızlıca arttırıyoruz. Her okulda öncü elçilerle geleceğe imza atacağız. " derken bu güne kadar yönetimde  emeği geçenlerede teşekkür etti. 

CNNTÜRK spor müdürü Emre Tilev selamlama konuşmasında Öncü gençlik spor kulübünün düzenlediği Kudüs koşusu programına aile katıldığını ve bu programdan çok etkilendiğini dile getirdi.

Gençlikspor il müdürü Cemil Boz selamlama konuşmasında "Öncüsporun ateşlediği fişek hedeflerine gidiyor. "diyerek Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşeşkür etti.

Genel Müdür Mehmet Baykan konuşmasında " 64 ilden öncüspor kulüplerin kurulması hedefe atılmış başarılı bir oktur. Başarılar dilerim. Öncüspor kulüplerinin 64 ilde örgütlenmesi 81 ile ulaşması çok başarılıdır. Diğer stk'lardada kulüp kurmalarına destek verin. Rakip değil, refikler çoğaltın. Herbirinize ve her birimize görevler düşmektedir. Bu faliyete ve çabaya hepinizi davet ediyorum. İllerinizde kurulmuş amatör spor kulüpleri federasyonlarınada  üye olunuz" dedi. Konuşması sonunda Öncü gençlikspor kulüp başkanı Yavuz Kurt tarafından günün anlamına özel Genel müdür Mehmet Baykan'a 42 numaralı formasını hediye etti. 

Önder Genel başkanı Halit Bekiroğlu'da selamlama konuşlmasında " Sizler bu başarıların öncüleri oluyorsunuz. Bu ülkedeki tüm gençliğe hitap etmesini her gencimizin sporu seven olmasını, yapmasa dahi ucundanda olsa ilgilenmesi gerekmektedir. 1.400.000 İmam hatipli  öğrenci var. Hepsinin sporu sevmesi gerek, bu bizim elimizde. Bazı hocalarımız sporla ilgili barikatlar oluşturuyorlar. Bunları aşacağız. Bir yaşam tarzı kültür olarak imam hatip neslinin % 89-90 günlük yaşamlarında spor yapması gerekiyor. Bunu yapabiliriz. Biz spora bir müslümanın tembel olması dinamik olması diye bakıyoruz. Bu manevi sorumluluktur. "dedi. Teakvando  federasyon başkanı Metin Şahin'de konuşmasında spora emek verenlere teşekkür etti. Açılış programından sonrasında katılımcılar toplu olarak resim çektirdi.

Kampın öğleden sonrası seanasında Oku Düşün derneği genel başkanı eğitim ve koçluk uzmanı Serkan Ekmen tarafından kulüp başkanlarına özel hazırladığı ve katılımlarını sağlayarak algılama, hafıza denetimi ve iradenin kullanılması ile ilgili eğitim sundu.Öncü gençlik spor kulübü yönetim kurulundan Av. Hasan Hüseyin Kalender katılımcı spor kulüpleri başkanlarına söz vererek çalışmaları hakkında  bilgiler sundular.  Usta öğretici Halil Çavuşoğlu tanıtımında , Toplantıda 4 bin yıllık hafıza oyunu olan Mangala, 1920 den sonra dünyaya yayılan T-Tangram Abolone, Hikaye küpleri oyunlarıda programa damgasını vurdu. 

İmam Hatpli Öncüspor kulüpleri kamp programı çerçevesinde ok atmayı, teleferikde adrenalinli atlayış, doğa yürüyüşleri, mini golf müsabakaları ve çok özel etkinlikler   gerçekleştirildi.