Türk Uçurtma Takımı Ukrayna'da

DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA UKRAYNA SEMALARINI SÜSLEYECEK

 

Türk Uçurtma Takımı Ukrayna'da düzenlenecek olan Tryhutt Uluslararası Uçurtma Festivali'nde ülkemizi temsil edecek. Türk Uçurtma Takımı Kaptanı ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz ve ekibi, festivalde dev Türk bayrağı uçurtmayı Ukrayna semalarıyla buluşturacak.

Dünyanın sayılı uçurtma festivallerinden biri olarak kabul edilen Tryhutt Uluslararası Uçurtma Festivali, bu yıl 17-19 Mayıs tarihlerinde Ukrayna'da gerçekleştirilecek. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen  festivale Türkiye adına İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz kaptanlığındaki Türk Uçurtma Takımı katılacak.

Bugüne kadar katıldığı festivallerde büyük ilgi gören ve uçurdukları birbirinden ilginç ve görkemli uçurtmalarla büyük beğeni toplayan Türk Uçurtma Takımı, bu festivalde de çeşitli modellerde uçurtmaları havalandıracak.

Festivalin en iddialı uçurtmalarından biri de, daha önce dünyanın çeşitli festivallerinde havalandırılan ve büyük alkış alan 60 metrekarelik Türk bayrağı uçurtma olacak. Aynı zamanda dünyanın en büyük beşinci bayrak uçurtması olan dev Türk bayrağı uçurtma, Aköz ve ekibi tarafından Ukrayna semalarıyla buluşturulacak.

Festivalle ilgili bir açıklama yapan Türk Uçurtma Takımı Kaptanı Aköz, sokak oyunları kültürümüzün tek canlı oyuncağı olarak bilinen uçurtma ile ilgili, dünyadaki pek çok ülkede farklı tarihlerde dev uluslararası uçurtma festivalleri düzenlendiğini hatırlatarak şunlar söyledi:

"Biz de Türkiye’nin tek resmi uçurtma kurumu ve  uçurtma takımı olarak bu festivallere katılarak ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Bu yıl başlarında katıldığımız İran ve Hindistan’daki uluslararası uçurtma festivallerinden sonra bu kez de ülkemizi temsil etmek üzere 16-21 Mayıs 2019 tarihleri arasında ekibimizle Ukrayna’da olacağız.

Bu yıl Ukrayna’ya 12 değişik uçurtma götüreceğiz. İçlerinde oldukça özel uçurtmalarımız var, Bunlardan bir tanesi 60 metrekarelik dev Türk Bayrağı uçurtma,  diğeri ise Türkiye’nin en büyük uçurtması olan 30x10 metrelik devasa Vatoz balığı uçurtmadır.

Bunların dışında çeşitli boylarda ve karakterlerde ilginç uçurtmaları da festivale götürüyoruz. Gittiğimiz her ülkede dev boyutu ile havalarda süzülen Türk Bayrağı uçurtma herkesin ilgisini çekiyor ve pek çok uluslararası TV kanallarında haberimiz yapılıyor. Bu yıl koleksiyonumuza eklediğimizyeni uçurtmaları da Ukrayna semalarına göndereceğiz. Bu ülkemiz adına önemli bir tanıtım unsuru demek.

Ülkemize dönüşte de çok sayıdaki ülkeye ait onlarca uçurtma ve uçurtma ile ilgili ürünler getirerek ülkemizdeki tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden birisi olan “Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi” koleksiyonuna katkılarda bulunmak istiyoruz."