"Türk Musikisi, kültür miraslarımızdandır"

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Musiki Derneği Başkanı Vehbi Hopalı ve yönetimini makamında konuk etti. Ziyarette müziğin tarihte çok önemli bir yeri olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, “Orta Asya’dan beri müziğin insan psikolojisi üzerindeki önemini anlayan büyüklerimiz; savaş meydanlarından şifahane odalarına kadar müzikten faydalanmışlardır. Geleneklerimiz ve göreneklerimizden beslenerek bugünlere kadar gelen nadide kültür miraslarımızdan biri de Türk musikisidir” dedi.

 

“MÜZİK İNSANLARINA, SANAT İNSANLARINA BORÇLUYUZ”

Türk Musikisinin gönlü doyuran en kıymetlilerimizden olduğunu da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Ve bugün halen aynı tazelikte kalabilmeyi başaran, yüreklerimizde aynı lezzeti bırakabilen bir kültür hazinesine sahipsek, bunu Türk musikisine gönül vermiş müzik insanlarına, sanat insanlarına borçluyuz” şeklinde konuştu. Yılların emeği ve birikimiyle kültür zenginliğimizi koruyan ve geliştiren Kocaeli Musiki Derneğine teşekkür eden Karaosmanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

“SİZLERİN ARACILIĞIYLA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her daim Türk Musikisini gelişmesi ve korunması için yanlarında yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, “Musikiye gönül vermiş kıymetli gönüllü eğitmenlerimize, gönlü Türk musikiyle çarpan tüm sanat dostlarımıza sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaret yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.