Tüketici Haklarından Rest Geldi

15/21 Mart tüketiciyi koruma haftası olarak kutlanmakta ve bu çerçevede, tüketici hakları ve tüketici bilinci ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Haznedar'da Tüketici Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. TÜKODER Genel Başkanı Aziz Kocal, TÜKODER Şubesi ile birlikte Haznedar'da etkinlik düzenledi. Tüketici haftasını kutlayan dernek üyeleri Tüketici haklarının önemini vurguladılar. Basın açıklamasını, TÜKODER Başkanı Aziz Kocel, TÜKODER Güngören Şubesi eski Başkanı Nedim Akgün, Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Turul, Belediye Meclis Üyesi Hasan Çicek ile dernek üyeleri katıldı.

TÜKODER Başkanı Aziz Kocel, tketici haftası dolayısıyla Güngören'de yaptığı basın açıklamasında, "Dünya ülkeleri tüketicilerin haklarını her geçen gün daha ileri taşıyıp, tüketicilerin mağdur edilmesinin ve sömürülmesinin önüne geçmek için her türlü tedbiri alırken, ülkemizde  tüketici hakları konusunda istenilen aşama tüm çabalarımıza rağmen maalesef kaydedilemedi" diyerek Türkiye'de ki tüketici sıkıntılarına değindiği konuşmasına, "Devletin tüm yükü masum, mazlum, mağdur Tüketiciye yüklenmiştir. Tüketicilerin hem hakları gasp edilmekte hem de her gün yeni yükümlülükleri sırtlanmak zorunda bırakılmaktadırlar. Bütçe açığını kapatmak ve devletin gelirlerini arttırmak isteniyorsa, bunun yolu yatırım yapmak, fabrikalar kapatılacağına var olanların yanına yenilerini açmak, tarım ve hayvancılığı teşvik ederek yeniden diriltmek, istihdam sorununu halletmekten geçmektedir. Bir an önce bu konularda adımlar atılmalıdır" sözleriyle devam etti.

 

Basın Açıklamasında diğer maddelerinde; şeker fabrikaları'nın durumu, GDO'lu gıdalar ve haksız kazançların, kayıp - kacak bedellerinin ödenmesi ve tüketiciden alınan vergilerden bahsedildi.





tÜkoder aziz kocel