Trabzon-İzmir Otobüsünde Can Pazarı

İzmir'den Trabzon'a gelen yolcu otobüsü Samsun-Ankara karayolunda Adalar mevkisinde, refüje çarparak karşı şeridin su kanalına yan yattı. Kaza sonucu 38 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.



 


İzmir’den Trabzon'a gelen yolcu otobüsü Samsun-Ankara karayolunda Adalar mevkisinde, refüje çarparak karşı şeridin su kanalına yan yattı. Kaza sonucu 28 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza esnasında karşı şeritten araçların gelmemesi büyük bir faciayı önlerken, Metin Gürsoy yönetimindeki 61 S 1402 plakalı otobüsteki 35 yolcu, sürücü ve muavinlerle birlikte toplam 38 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Bazı yaralılar ambulans helikopter ile kaza yerinden alınarak hastaneye kaldırıldı.



Olay yerine  gelen jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, bir müddet Samsun-Ankara karayolunu trafiğe kapattı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yapmasının ardından yaralılar ambulanslarla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hastaneye taşınmasının ardından itfaiye ekipleri de yolu temizledi. Güvenlik güçleri yaklaşık 1 saat kapalı kalan karayolunu trafiğe açtı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor