TİYATRO SANATINDA MÜZİK VE POSTMODERN TİYATRO

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle Malatya Özel İbrahim Yücel Kolejlerinde düzenlenen söyleşi programına İnönü Üniversite'si Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi,Ses Sanatçısı Ş.Orçun Akgün ve Yönetmen,Tiyatro Yazarı Hakan Yağız Bozdemir katılım gösterdiler.

Tiyatro Oyunları'nda müzik seçimi ve izleyici üzerindeki etkileri üzerine konuşan Ş.Orçun Akgün,tiyatro izleyicisinin özel ve seçici bir kesimden oluştuğu vurgusuna da dikkat çekti.Akgün müzik ve tiyatronun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade ederken,kostüm,makyaj,ses,ışık,dekor ve oyunculuk yeteneğinin ise tamamlayıcı unsurlar olduğu noktasına değildi.



Post modernizim ve tiyatro kavramları hakkında temel bilgiler veren Yönetmen Hakan Yağız Bozdemir,aynı zamanda tiyatro oyunculuğunu meslek edinmeyi düşünen öğrencilere de önerilerde bulundu.



Günümüz tiyatro şartlarının maddi olarak çok iyi bir noktada olmadığını ve Kültür Turizm Bakanlığı'nın,İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin,Belediyelerin ve sanat üzerine faaliyette bulunan her kuruluşun,bu önemli sanat dalının geleceği için herkesin destek olması,amatör ve profesyonel tiyatro guruplarının da desteklenmesi gerektiğini belirtti.



İbrahim Yücel Okulları konferans salonunda düzenlenen söyleşi programına Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yücel,okul öğretmenleri ve öğrenciler katılım gösterdiler.

Öğrencilerin konuklara yönelttiği soruların cevaplanmasının üzerine,Ş,Orçun Akgün'ün Aşk Sokağı isimli albümünden okuduğu eser seslendirildi.



Tiyatro üzerine gerçekleştirilen söyleşi programı Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yücel'in Ş.Orçun Akgün ve Hakan Yağız Bozdemir'e teşekkür plaketi ve çiçek takdimi ile sona erdi.