Sürmeneli Bıçak Ustası İbrahim Karadeniz, Türkiye'yi Geziyor

Keskinlik ve dayanıklılığı ile dünyada adını duyuran Sürmene bıçağının hikayesini ve orjinal Sürmene bıçağının özelliklerini bıçak ustası Hasan Karadeniz'den dinledik

Bıçaklarıyla adını dünyaya duyurmuş Trabzon'un Sürmene ilçesinde bıçak ustası Hasan Karadeniz yaptığı her boyuttaki bıçaklarla iddalı olduğunu gösteriyor. Hasan usta kendi el yapımı bıçaklarını tüm Türkiye'yi gezerek tanıtırken, sahte Sürmene bıçağı hakkında da önemli uyarılarda bulundu.

Köklerimizde Bıçak Kültürü Var

Sürmene sanayi mahallesinde kendisini bıçakçılığa adayan Hasan Karadeniz, 12 yıldır bıçaklarını üreterek Türkiye'yi dolaştığını söylerken,'' Bıçakçılık bizim köklerimizde var. Bu kültür Rus işgali sırasında düşman kuvvetlerine karşı koymak için dedelerimizin başlattığı bir sanattır'' dedi. Hasan Karadeniz, geçmişte Sürmene'de el yapımı bıçakçılığın, insanların evlerinde ve ahırlarında yaptığını belirtti.

Hakiki Sürmene bıçağının tamamen el yapımı olduğunu söyleyen Hasan Karadeniz, bıçaklarının en büyük özelliğinin çeliğinin yekpare olmasından dolayı kırılmalara karşı dayanklılığı ve masat tutma özelliğiyle, bıçakların  porselen tabağa sürterek bile bilenebilir olduğunu ifade etti.

Sahte Sürmene Bıçakçılığı El Yapımını Bitirdi

Sürmene bıçağı adı altında üretilen fabrikasyon bıçakçılığının el yapımı bıçakçılığa büyük darbe vurduğunu dile getiren Bıçak ustası Hasan Karadeniz, Türkiye'de 50'den sahte Sürmene bıçağı üreten firma olduğunu söyledi. Hasan Karadeniz ''Sürmene el yapımı bıçağı güvenilir kişilerden alınmalı. Bilmediğiniz tanımadığınız kişilerden aldığınız Sürmene bıçakalarının çoğu fabrikasyondur. Sürmene bıçağının en önemli özelliği tamamen el yapımı olmasıdır'' dedi. Trabzon Sürmene'de kendi ürettiği el yapımı bıçakları Türkiye'yi dolaşarak pazarlayan Hasan Karadeniz '' Bizim yollara düşmemizin sebebi, sahteciliği önlemek. İnsanların bizden bıçak almak gibi bir zorunluğu yok. İnsanlara Sürmene bıçağı hakkında bilgi vermek bile bizim için yeterli'' ifadelerine yer verdi.

Hasan Karadeniz müşterilerine ürettiği bıçakları, Türkiye'nin her yerine ücretsiz kargoyla kapıda ödeme fırsatıyla ulaştırdıklarını belirtti.  

Sürmene Karadeniz Bıçakçılık Sahil Caddesi no: 22 Sürmene/ Trabzon Tel:0537 592 8317