Suriyeli Çocuklara Adaptasyon Eğitimi Verildi

AHA-ŞANLIURFA-Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Suriyeli çocuklara sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verildi.

ASP il Müdürlüğü bünyesinde kurulan il çocuk hakları komitesi, Suriyeli çocuklara sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile sosyal uyum ve adaptasyon eğitimini Ankara’da alan çocuk hakları komite üyeleri, Suriyeli çocuklara sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verdi.

Eğitimin amacının Suriyeli ve Türk çocuklarının kültür farklarını ve aynı ortam içinde uyum sağlayarak yaşamalarının hedeflendiğini belirten, Şanlıurfa çocuk hakları yetişkin temsilcisi Abdullah İsa Sarı,  Suriyeli mültecilere Anadolu’nun misafir perverliğini en iyi şekilde göstermek, oluşan kültürel farklılıkların minimize olması için bu eğitimleri verdiklerini ve bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

İl Çocuk Hakları Komite Başkanı Burak Koçak ise, “kent merkezinde Suriyeli çocukların sayıları çok fazla bu nedenle akranlarımıza bu eğitimi veriyoruz. Onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için bilgilendiriyoruz. Kültürel farklarımızı konuşup, onlarla uyumlu bir şekilde hayatı sürdürmeyi temenni ediyoruz” dedi. 

 

 

AHA-HABER MERKEZİ