Superman muhtar Burhan Aran Bingöl Genç'te tarih yazıyor

AHA BİNGÖL - Bingöl Genç Meşedalı köyü muhtarı Burhan Aran, hizmet yarışında köyünün elektriğinde, suyunda, yolunda, taşında, kuyusunda adını tarihe Superman Muhtar olarak yazdırıyor.

Süper Muhtar Hizmette Hız Kesmiyor

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bingöl/Genç İlçesi Meşedalı Köyü muhtarı seçilen Burhan Aran 
göreve geldiği ilk günden beri uzun yıllardır köylülerin ihtiyaç duyduğu hizmetlere ara vermeden 
büyük bir özveri ve aşkla sorunlara  neşter vurdu, bürokrasiyi arkasına alarak hizmetleri köyüne taşıdı. 2 yılda yaptığı hizmetleri dile getiren Bingöl'ün Superman muhtarı olarak ün yapan Burhan Aran "Muhtarlığa seçilir seçilmez Meşedalı köyünün ve mezralarının mahrum kaldığı hizmetleri ve sorunları bir bir çözmeye başladım.
Mutluca ve Korkut mezralarının elektiriğini demir ve kapalı kablo yaparak köylülerin hizmetine sunduk.
Merkez köy başta olmak üzere yolların bozukluklarını giderirken, otuz tonluk su deposunu ve köy içi şebekesini tamamladık.
Meşedalı köyü ve mezralarında yaklaşık beş bin küçük baş hayvan bulunmaktadır. Hayvanların su ihtiyacı için 
gerekli olan hayvan sulama göletlerinide bir hafta içerisinde tamamlanıp hizmete sunduk. Görevde bulunduğum bu dönem içerisinde yaşlı genç ayırmaksızın herkesin sesine kulak vermeyi, dertlerini ve sorunlarını çözmek, günün yirmi dört saatinde bu görevlere hazır olmayı bir ödev bildim. Benim en büyük motivaston kaynağımda köyülülerimin bana karşı duyduğu güven sevgidir. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek benim en büyük mutluluğum oldu.
Bu süreçlerde bana ve köylülerime desteğini esirgemeyen Bingöl Milletvekili ve TBMM Komisyon Başkanı sayın Cevdet YILMAZ'a sonsuz teşekkürlerimizi bir borç bilirim" dedi. Superman muhtar köyün ve köylülerin hizmetine koşmakta hız kesmiyor. Muhtar Burhan Aran "Köyüme ve köylülerime bıkmadan usanmadan hizmet etmeye devam edeceğim" diyerekte yeni projelerlede Meşedalı köyünde herkesin sürprize açık olmasını istedi. 

Haber:Hamdullah ÇAKIRCI