Solar Enerji

Fotavoltaik, solar enerji ya da hangi isimle kullanırsanız kullanın aslında anlatmaya çalıştığınız enerji çeşidi tam da güneş enerjisidir.

Fotavoltaik, solar enerji ya da hangi isimle kullanırsanız kullanın aslında anlatmaya çalıştığınız enerji çeşidi tam da güneş enerjisidir. Güneş enerjisi termal ve elektrik enerjisi olarak ikiye ayrılmaktadır.

Solar Enerjinin Farklı Alanlarda Kullanımı

Solar enerji üretimi için paneller kullanılır. Bu paneller öncelikle Güneş’ten aldığı ışınları toplarlar ve elektrik enerjisine çevirirler. Biriken elektrik ise akülerde depolanır. Elektrik enerjisi olarak iki farklı depolama yöntemi kullanılmaktadır. Dönüşüm olmadan elektrik edilmesi doğrudan yöntem, ısıl yöntemi ile üretim ise dolaylı yöntem olarak bilinir.

Gıda sektöründe üretim yapan firmalar ürünlerin kuruması için güneş enerjisinden yararlanır. Soğuk hava depolarının çatı kısımlarında elektrik kesintisi durumunda soğutucuların çalışması için güneş enerjisi sistemlerinin kullanıldığı bilinmektedir.

Güneş enerjisi yüksek noktalara yerleştirilir. Kullanım amaçları doğrultusunda ister ofis, ister konut isterseniz de endüstriyel üretim merkezlerinin çatılarına solar enerji sistemleri kurabilirsiniz. Ayrıca olası elektrik kesintilerinde aksama yaşanmaması gereken önemli noktalara da güneş enerjisi panelleri yerleştirilmektedir. Üretim yapılan alanlarda da elektrik maliyetini düşürmek için solar enerji sistemleri kurabilirsiniz. https://solarizasyon.com/solar-enerji/