Sibel Ünli dualarla yad edilirken ailesi yalan haberlere isyan etti

AHA İSTANBUL - Kısa bir süre önce elim olayda hayatını kaybeden Sibel Ünli'nin ailesi sosyal medyada çıkan yalan haberleri basın açıklamasıyla kınadılar.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi olan Sibel Ünli'nin vefatında Ünli ailesi acılarını paylaşamadan sosyal medyada çıkan asılsız haberlerlerle bir kez daha yıkıldılar. Güngören'de ikamet eden Ünli ailesi kızlarının acısını yaşayamadan yalan haberlere isyan ettiler. Güngören'de  bulunan Batman Sasonlular derneğinde taziyeleri alan Ünli ailesi acılarını paylaşanların taziyelerini tek tek kabul ettiler. Acılı aileye yalnız bırakmayanlar arasında İstanbul Üniversitesi dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Samsakçı , öğretim görevlisi Dr. Şerif Eskin, Güngören Trabzon'da dernek başkanı İbrahim Yılmaz ve ismini sayamadığım birçok  aile dostu Ünli ailesinin acısına ortak oldular. Okunan Kuranı Kerimle edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi. 

Ünli ailesi yalan haberleri kınamak adına basın açıklamasında bulundu. Rahmetlinin babası Zekil Ünli ile doktor olan oğlu Aydın Ünli taziye yerinde yaptıkları basın açıklamasında  "

SİBEL ÜNLİ İÇİN BASIN AÇIKLAMASIDIR

 

    Öncelikle bizimle acımızı paylaşan taziyemize gelen veya gelemeyen tüm insanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ailemizin yaşadığı bu elim hadisenin ulusal gündemde ve sosyal medyada fütursuzca kullanılması bizi derinden üzmüştür. Bu açıklamayı geç yapabildik çünkü acımızı yaşıyorduk. Bugün bizi bu acı günümüzde bu açıklamayı  yapmak zorunda bıraktılar.  

    Bildiğimiz  gerçekleri anlatmak için, yanlış ve art niyetli paylaşımlara mani olmak için, intihar gibi bir elim hadisenin yüceltilmesine ve özendirilmesine  engel olmak için bu basın açıklamasını, taziyemizin hala devam ettiği bu acı günde de olsa, halka açıklama zorunluluğu meydana getirmiştir. 

    Kardeşim merhume Sibel Ünli  yaklaşık bir yaşında geçirdiğ ağır bir ateşli hastalık sonrası günlerce hastaneye yatırılmıştır. Bu hastalık sonrası tekrarlanan sara( epilepsi) krizlerini farklı zamanlarda yaşamış ve kendisi bu hastalığı sonrası  antiepileptik tedaviler almıştır . Ergenliğe girmeye başladığı süreçten itibaren çeşitli duygu durum bozuklukları yaşamıştır. Kardeşimiz bu durumdan dolayı psikiyatri doktorlarına götürülmüştür. Kardeşimizin çeşitli tedaviler alması  sağlanmıştır. Buna rağmen son üç yıldır birden fazla olan başarısız intihar girişimlerinde bulunmuştur. İntihar girişimlerinden sonra MAJOR(AĞIR) DEPRESYON tanısıyla iki defa Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları servisine yatırılmıştır. Önerilen tedavileri hastane dışında da  sürdürmesi için ailesi ve yakın arkadaşları tarafından destek kendisine olunmuştur. Düzenli olarak psikolog ile görüşmesine olanak sağlanmıştır. Tüm bunlara rağmen ailecek yaşadığımız SOSYOEKONOMİK DURUM ve kardeşimizin sosyal ağlarda maruz kaldığı SİBER ZORBALIK, kardeşimizin DUYARLI VE HASSAS KİŞİLİK YAPISI kendisinin yaşama azmini bitirmiştir. Yüzme bilmeyen kardeşim 3 Ocak 2020 Perşembe gecesi Fatih ilçesi  Samatya Sahili'nde denize atlayarak yaşamına son vermiştir.

    Ailemiz geçmişte yaşadığı sosyoekonomik sorunlar yüzünden İstanbul Valiliği, Güngören Belediyesi ve İstanbul  Büyükşehir Belediyesine başvurmuş , kanunun uygun gördüğü ayni ve nakdi yardim almıştır. Okuyan kardeşlerime öğrenci yardımı verilmiştir. Ailemiz  Sosyal Yardım Kartı almıştır.Dini bayramlarda gıda yardımı almıştır. Kardeşimiz Aydin Ünli Bu sonbaharda tıp doktoru olarak Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanması gerçekleşmiştir, ailemizin maddi olanakları iyileşmiştir. Bu yüzden bize yapılan yardımların bizden daha muhtaç durumdaki ailelere verilmesi için bu kurumlardan yardım almayı bıraktık. 

      Son olarak yüce devletimizden  ailemizin bu sosyal travmalardan sonra yaşadığı sıkıntıların üstesinden gelmesi psikiyatrik destek almayı saygıyla talep ediyoruz.   

                                

                     KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

                                                  

                                 SİBEL  ÜNLİ'NİN AİLESİ