Şevket Hüner Genç Osman Camii Vakfı'nda...

Genç Osman Camii Vakfı yazar Şevket Hüner'i ağırladı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber Genç Osman Cami Vakfı kültürel faaliyetlerine kaldığı yerden devam etti.

Genç Osman Camii Vakfi Başkanı Özcan Efilti kültürel faaliyetlerine devam ederek bu yılın ilk söyleşisinde yazar ve elektrik mühendisi Şevket Hüner'i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Program Halit  Elşan tarafından Lokman suresinin 12. ve 19. ayetlerinin Kuran tilaveti okunmasiyla başladı. Programa Genç Osman Camii Vakfı Başkanı Özcan Efilti ile Uluslararası Yardımeli Derneği yönetim kurulu üyesi Necat Şendur, Genç Osman Camii Vakfı Eski Başkanı Abdullah Cengiz Bayram ile çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Şevket Hüner 'Baba Yakup Okumaları' adını verdiği söyleşisinde babaların insan olması nedeniyle çok ağır bir sorumluluk altında olduklarını söyledi. Meselelerin tam olarak bilinemeyeceğini ifade eden Şevket Hüner bu noktada sadece Allah'a dayanmak zorunda olduklarını belirtti. Hüner, 'Baba Yakup Okumaları' söyleşisi hakkında şunları söyledi:

"Baba olmak, ancak sorumluluk üzerinden tanımlandığı zaman biyolojik bir gerçeklikten öteye gidebilir. Birçok dostumun sorumluluklarının gereği olarak çocuklarıyla muhtelif sebeplerden dolayı başı dertte. Dolayısıyla sohbetlerimizin büyük kısmını çocuklarımızdan kaynaklanan sıkıntılar oluşturuyor. Genel kanı, “Çocuklar büyüyünce sorunları da büyüyor.” şeklinde. Hâlbuki onlar büyüyünce mesuliyetlerimizin azalacağını sanıyormuşuz. Bu yanlış kanaatimizin nedeni belki de babamızı bir baba gözüyle izlemediğimizden. Genellikle haklılığı savunmak adına “Biz babamızın sözünden bu kadar çıkmazdık.” demek ve hatayı sadece çocuklarda bulmak bana sanki sorumluluktan kaçmak gibi geliyor. O zaman “Allah’ın razı olacağı bir baba nasıl olunabilir?” sorusuna ayrıntılı bir cevap nasıl bulabiliriz? Tabii ki, Yusuf suresinde. Zira bu surede ana fikir olarak bir babanın çocuklarıyla imtihanından söz edilmektedir. Bu sureyi Yusuf (as) üzerinden okurken Yakup (as)’un ayrıntılı “Doğru bir baba nasıl olmalıdır?” örnekliğinden yoksun kaldığımı fark ettim. Ayrıca Kuran’ın muhtelif yerlerinde Yakub (as)  yerine “Yakup ve oğulları” derken sanki özellikle bir baba vurgusu yapılmaktadır. İşte bu programda Yusuf suresini Yakub (as) üzerinden okumayı deneyeceğim."

HABER CELİL SELİM