Şanlıurfa'dan Halep'e 20 yardım tırı yola çıktı

Şanlıurfa Valiliği Koordinesinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle Halep'e gönderilmek için toplanan insani yardım malzemeleri yola çıktı.

“Haydi Şanlıurfa Halep İçin Yardım Zamanı” isimli kampanya çerçevesinde hayırseverler tarafından bağışlanan yardım malzemeleri BELSAN Toplu Taşıma Araçları Garajında düzenlenen törenle dualar eşliğinde Halep’e gönderildi. STK'ların başlattığı yardım kampanyasının anlamlı olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç: "İlk günden beri STK'larımız yardım kampanyaları ve Belediyelerimiz ise destekleriyle Türkiye'ye örnek oldular" diyerek emeği geçenlere ve STK'lara teşekkür etti. On gün boyunca Rabia meydanında yardımların toplanmaya devam edileceğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç: "Rabia Meydanın ismini 2014 yılında STK'ların talebi doğrultusunda meclisimiz yeni yapılan meydana ismini verdiler. O meclis kararımız 2 yıl boyunca onaylanmamıştı. Meclis Kararımız onaylayan Valimiz Güngör Azim Tuna'ya ve Meclis kararımızı tescilleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederiz. Rabia ismi bölünme amaçlı değil, Mısırlı kardeşlerimize destek amaçlı ama Rabia işareti 'tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlettir'. Sadece Türkiye değil ümmetin umudu olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı ufukta yürüyen çalışma arkadaşları olarak ümmetin derdiyle dertlenmek durumundayız. Bu yardım kampanyasında emeği olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

YARDIM DEĞİL SORUMLULUK

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ise: "Halep her ne kadar farklı bir ülkeye ait, farklı bir şehir gibi görünse de 100 yıl önce Çanakkale'de Urfalı Yusuf, Trabzonlu Ömer'le Halepli Mehmet şehit olmuştur. TIR'ların üzerinde yardım yazılsa da Halep'e yapılanlara yardım değil asli sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum" dedi. Haliliye Belediye Başkanı Halil Demirkol, sosyal sorumluluk gereği Halep'e yardımda bulunduklarını belirtti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise Eyyübiye Belediyesi olarak Halep'e yardımda bulunduklarını belirtti. Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise yaptığı duanın ardından yardım TIR'ları Halep'e ulaştırılmak üzere uğurlandı.

20 Yardım TIR'ının Halep’e gönderildiği etkinliğe Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Haliliye Belediye Başkanı Halil Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.