Perihan Gürkaş'ın vefatı sevenlerini yasa boğdu

AHA İSTANBUL - Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Perihan Gürkaş, sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü.

Aslen Düzceli olan Perihan Gürkaş 58 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. İki çocuk annesi Perihan Gürkaş'ın son vedası için Güngören Haznedar merkez camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde Gürkaş ailesinin yakınları cami avlusunu tıka basa doldururken gözyaşları sel oldu. Rahmetlinin çocukları Çağla ve Gökhan Gürkaş kardeşler ile kardeş acısı yaşayan  Nesrin Öztekin, Gülseren Yavuz ve Bülent Gürkaş kardeşler ise musalla taşında yatan Perihan Gürkaş'ın naaşı başında gözyaşları ile taziyeleri tek tek kabul ettiler. Rahmetlinin kız kardeşi Nesrin Öztekin ise musalla taşında yatan kardeşinin tabutuna sarılarak gözyaşlarıyla veda etti. Evlat acısı yaşayan anne Müşerref Gürkaş ise dostlarının taziyesi ile metanetini korudu. 

Rahmetli Perihan Gürkaş çapa tıp fakültesi iç hastalıkları hemodiyalizde görevli olduğundan hastane yönetimi de  mesai arkadaşlarını son vedasında yalnız bırakmadı. Nefroloji anabilim dalı başkanı Prof. Dr.  Aydın Türkmen ile Prof. Dr.  Mehmet Şükrü Sever, Prof. Dr. Şükrü Öztürk, Prof. Dr. Alaattin Yıldız, çapa tıp fakültesi hastane müdürü İhsan Papakçı, Dr. Ali Çakır, başhemşire Nurdane Güder, mesai arkadaşlarından Bülent Kocabaş,  Güngören esnaflarından Haydar Alçık, Aziz Basmacı, İstanbul Güngören Spor kulübü yöneticilerinden Kemal Bulut ile ismini sayamadığımız çok sayıda rahmetlinin sevenleri saflarda yerini aldılar. 

İBB mezarlıklar müdürlüğü'nün kıldırdığı cenaze namazında haklar helal edilirken sema'ya açılan eller de edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi. Kılınan cenaze namazı sonrası rahmetlinin naaşı omuzlarda dualarla uğurlanarak ebedi istirahatgahı olan Güngören Köyiçi aile kabristanına defnedildi. Defin sonrası taziyelerde rahmetlinin evinde alındı. 

Rahmetlinin yakın akrabası Sevgi Altın rahmetli Perihan Gürkaş'ı kelimelere dökerken " Vefalı ve cefakar bir kadındı, güler yüzlü bütün iyi yüreğiyle dost canlısı birisiydi" dedi.