öznur çalık’ın Vakıflar Haftası Dolayısıyla Yayınladığı Kutlama Mesajı

AHA MALATYA- Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Sn. Öznur Çalık’ın Vakıflar Haftası Dolayısıyla Yayınladığı Kutlama Mesajı;

Köklü geçmişimizin en güzel kanıtı olan ve yüzyıllardır kamusal alanda önemli bir rol üstlenen vakıf eserlerine verdiğimiz önemin işareti olarak “Vakıflar Haftası”nı kutluyoruz. Vakıf eserleri, sosyal dayanışma anlayışının oluşmasını sağlayan, temelinde insan sevgisi bulunan ve “hayır" amacı taşıyan kurumlardır. Bu kurumlar, bu özellikleri nedeniyle yüzyılları aşarak günümüze ulaşan köklü geleneklerimizi yansıtmaktadır. Bu gelenekler, toplum yaşamındaki etkin ve saygın yerini her zaman olduğu gibi bugün de korumaktadır.

Büyük medeniyet birikimimizin en güzel tezahürlerinden biri olan, milletimizin şefkat, yardımseverlik, birlik ve beraberlik duygularını yansıtan tarihi, kültürel değerlerimizin yaşatılmasında, dayanışma ruhunun güçlendirilmesinde büyük payı bulunan vakıflarımız; toplumda huzur, güven, barış ve sevgi ortamını pekiştiren, zenginlik ve refahın paylaşılmasına imkân veren müesseselerdir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, yurdumuzun tapusu niteliğindeki vakıf, abide ve eski eserlerin korunup gelecek nesillere aktarılması ve vakıf ruhunun yaşatılmasından birinci derecede sorumlu bir kurumdur. Ancak vakıf eserleri hepimizindir. Hatta bütün insanlığındır. Genel Müdürlüğümüz yurdun dört bir yanına dağılmış 20 bin civarında abide eserin bakım ve onarımını yapmakta, koruma ve yaşatmaya çalışmaktadır. İmaretlerimizde binlerce vatandaşlarımıza sıcak yemek ve gıda yardımı ile muhtaçlarımıza nakdi yardım yapılmaktadır. 

Vakıflarla ilgili hizmetleri sadece birkaç gün içerisinde kutlamanın ötesinde vakıf eserlerine her zaman sahip çıkarak böyle güzel bir medeniyeti gelecek nesillere aktarmanın sağlanması da çok önemlidir. AK Parti Hükümeti birçok alanda olduğu gibi bu alanda da hizmete devam ederek tarihe, kültüre, geçmişe sahip çıkmıştır. Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz; Elazığ ve Tunceli’nin de bulunduğu bölgemizde 2003 yılından bu yana 3600 vakıf eserimizin onarım ve restorasyonu yapmıştır.

Bu vesileyle, Osmanlıdan miras aldığımız vakıf ruhunu yaşatmak için kutladığımız Vakıflar Haftasını tebrik ediyor; köklerimizden gelen bu güzel geleneğin yaşatılmasına ve nesilden nesile vakıf medeniyetinin aktarılmasına vesile olmasını temenni ederken, bu sorumluluğu taşıyan vakıf çalışanlarımıza başarılar diliyorum.

HABER- AHA