ÖNCE KINAYI YAKTI SONRA GİDİYORUM DEDİ

Gün geçmiyor ki gittiğimiz düğünlerde yâda eğlence yerlerinde düğün konseptine uygun yeni şarkılar duymayalım… Son zamanlarda fenomen haline gelen düğün şarkılarına bir yenisi de Berna Tan'dan geldi.



Berna Tan’ın Seyhan müzik etiketiyle çıkardığı maxi single çalışmasına adını veren “KINA” şarkısından bahsediyorum. İlk olarak 2009 senesinde Ebru Gündeşin eski hayat arkadaşı olan Osmantan ERKIR ‘ın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Popstar alaturka” isimli yarışma programında ekranlarda ki yerini alan Berna Tan yıllar sonra yepyeni imajı ve çalışmalarıyla dinleyicisine merhaba dedi. Kına şarkısı için kalabalık bir ekiple kamera karşısına geçen başarılı sanatçıya 10 kişilik profesyonel dans ekibi eşlik etmiş. Hayli renkli karelere ev sahipliği eden klibin yönetmenliğini Mustafa Özen Üstlenmiş ve klibi İstanbul’da çekmiş.4 buçuk yaşında kız çocuğu olan Berna Tan’a “kendi düğünü ile ilgili birkaç soru sorduğumda yüzünde ki ifadeyi unutmak mümkün değildi. “

“Hayatta olmaz dediğiniz her şey olur .. Bir gün hiç planda olamadan, düşünmeden karşınıza çıkar. Benim düğünümde çok kıymet verdiğim eşimin benden gidişi de bunun en güzel ifade şekli benim hayatımda sanırım.”

Eşim için Sezen Aksu Şarkısı 

Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkılarından  “Gidiyorum” u yepyeni cover ile sunan güzel sanatçı Müziği sadece “hayatında vaaz geçilmez bir parça “olduğu için yaptığını söylüyor. Müzikal yolculuğuna sadece yurt içi-dışı konserlerle devam etmeyi tercih eden Berna Tan;

“ Yarışmadan sonra konser programlarıyla müzik hayatıma devam ettim. Ardından Kısa bir zaman önce kaybettiğim eşimle tanıştım. Evlilik kurumuna olan sonsuz saygım nedeniyle bir süre çalışmalarıma ara verdim. Sonralarda eşimin teşvikiyle yeniden karar aldık ve içimde gün be gün büyüyen bu sevdayı yeniden dillendirmek için sonuna kadar bu çalışmanın ilk adımları için arkamda durdu. Sonrasında sizlerle buluşan maxi single albümümüz özetle ortaya çıktı.”

Eşinin isteği üzerine Sezen Aksu’ya ait “Gidiyorum” şarkısını aldığını söyleyen Berna Tan klibin de eşiyle birlikte olan düğün fotoğraflarına yer vermiş ve bu klibi hayatının özeti olarak da yorumluyor. İstanbul’da yine Mustafa Özen yönetiminde ki klip tarihi bir mekanda bir önce ki klibe göre daha spesifik bir kadroyla hazırlanmış. Anılarının bir bir tazelendiği klip senaryosunda aslında her şey gerçek… Gözyaşları bile! Duygusal görüntülerin bolca alındığı klip tüm sosyal ve dijital platformlarda haylice ilgi görüyor. Yalızlığın bolca vurgulandığı klipde sade makyajı ve kostümleriyle başarılı bir iş çıkarılmış.

 Umut Erdoğan