öğretmenler Gününde Gençleşen Türküler Coşkusu

AHA BURSA- Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama etkinlikleri kapsamında organize edilen Başöğretmen Atatürk Gençleşen Türküler Konseri 24 Kasım Pazar günü Tayyare Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.


Kültür Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Gençleşen Türküler/Şarkılar Gençlik Koroları Proje Topluluğu ve Proje ortağı  Kayı Boyu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte sahneye çıkan topluluğun şefliğini Müzik ve Halkbilimi/Proje Koordinatörü ve koro şefi  Erdinç ERTÜZÜN yaptı. Özel gecenin başlangıcında Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şair/Yazar Yadigar Ünver’in  kendisine ait Ben Öğretmenim adlı şiiri seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.


Keyif ve çoşkunun paylaşıldığı gecenin ilk bölümünde Kayı Boyu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halkdansları Topluluğu dansçılarının eşlik ettiği Bursa ve Zeybek yöresi türkü ve oyunları ile başlarken Kırım,Azeri,Karadeniz ve Urfa  yöresi türküleri ile devam etti. Programın son bölümünde Gençleşen Türküler/Şarkılar Gençlik Koroları Proje Topluluğunun genç sanatçıları Selin Çavuş Ey Güzel Kırım, Kağan Ertüzün Telli Turnam Selam Götür ve Sertaç Even’in seslendirdiği Mektebin Bacaları adlı türküler ayakta alkışlandı.     


Gece  Bursalı  genç sanatçısı Büşra Yavuz’un seslendirdiği  Şu Karşıki Dağda Lambalar Yanar  türküsü  ve Bursalı sanatseverlerle birlikte seslendirdikleri Tabancamın Sapını Gülle donatacağım adlı türkü ile sona erdi.


Müthiş geceye  22. Dönem Milletvekilleri Faruk Anbarcıoğlu ve Zafer Hıdıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe’ye vekaleten  Muhsin Özlükurt, Kültür Şube Müdür N.Nur Çakır, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Bursa il Temsilcisi Haluk Yalın, E.Emniyet Müdürleri Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri  ile çok sayıda Bursalı sanatsever katıldı.