Nijer Tso Başkanı’ndan Belediye’ye Ziyaret

AHA MALATYA- X- Başkan Çakır: Nijer’in Sosyal ve Ticari açıdan daha rahat ve gelişmiş bir yapıya kavuşabilmesi için iç barışı sağlayarak, yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmaları gerekmektedir.

X- Nijer TSO Başkanı: Biz artık kapılarımızı karşılıklı olarak birbirimize açtık. Artık bundan sonra güzel bir süreç başlamış olacak.
Çeşitli temaslarda ve görüşmelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Nijer TSO Başkanı Moussa Sıdı Mohammed, MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan ve beraberindeki heyet ile birlikte 18 Haziran Pazartesi günü Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Ziyaret sırasında konuşan Nijer TSO Başkanı Moussa Sıdı  Mohammed, “Nijer’in selam ve sorumluluğu ile geldim. Aramızdaki işbirliğini ve gönül birliğini artırmaya geldim. Nijer yatırım noktasında cazip bir ülke. Her alanda yatırım yapmak isteyen kardeşlerimizi bekliyoruz. Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya hazırız. Kapılarımızı karşılıklı olarak birbirimize açtık, artık bundan sonra güzel bir süreç başlamış olacak” şeklinde konuştu.
Nijer TSO Başkanı Moussa Sıdı  Mohammed’i Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Çakır, “ Nijer bugüne kadar yer altı kaynaklarını yeteri kadar kullanamamış, bunun neticesinde de hem sosyal açıdan, hem de ekonomik açıdan geri kalmış ve yeteri kadar gelişmemiştir. Nijer’in Sosyal ve Ticari açıdan daha rahat ve gelişmiş bir yapıya kavuşabilmesi için iç barışı sağlayarak, yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmaları gerekmektedir. Nijer ile ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi hem dostluğumuzu hem de kardeşliğimizi daha da geliştirecektir” dedi.
 
HABER- AHA