Mustafa Birol Başçı sevdiklerini geride bırakarak hakka yürüdü

AHA İSTANBUL - 26 dönem milletvekili Abdullah Başçı'nın abisi Mustafa Birol Başçı 74 yaşında yaşama veda etti.

Aslen Konya Taşkentli olan Mustafa Birol Başçı uzun zamandır tedavi gördüğü hastalığın pençesinden kurtulamayarak hayatını kaybetti. 3 çocuk babası Mustafa Birol Başçı için Haznedar Metin Şar camisi'nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Başçı ailesinin acısına ortak olup saflarda yerin ve alanlar arasında eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, eski milletvekili cuma içten, Ak Parti eski il Başkanı Selim Temurçin, Ankara Eski il Başkanı Nedim Namal, Fatih belediye Başkanı Ergün Turan , bürokratlarlar eski siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları başkanları, temsilcileri, iş adamları acılı aile yalnız bırakmayarak saflarda yerlerini aldılar. 

 Musalla taşında yatan rahmetli Mustafa Birol Başçı'nın naaşı başında rahmetlinin kardeşi eski milletvekili Abdullah Başçı ile yeğenleri Sami Şevki, Salim, Sadi Şar kardeşler ve rahmetlinin oğlu Şevki Başçı taziyeleri tek tek kabul ettiler. Rahmetlinin eşi Ayşen Başçı ile kızları Nevra ve Nergis kardeşler de dostlarının  teselli dilekleriyle acılarını bir an unuttular. 

İBB mezarlıklar müdürlüğü imamı Yunus Emre Sarıgül cenaze namazında  telkini verirken Güngören müftüsü Yunus Bıçakçı da cenaze namazını kıldırdı. Kılınan cenaze namazında edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi. Cenaze namazı sonrası eski Başbakan Prof.Dr.  Ahmet Davutoğlu rahmetliyi anarken " Çocukluğumuzda abi olarak gördüğümüz bir büyüğümüzdü, mertliğiyle tanınan biriydi. Ticarettine ve akrabalarına  hassasiyeti olan bir insandı. Hiç kimseyi kırmazdı" dedi. 

Cenaze namazı sonrası rahmetlinin naaşı omuzlarda dualarla ebedi istirahatgahı olan Güngören mezarına uğurlanarak defnedildi. Defin sonrası taziyeler Bahçelievler'de bulunan Konya Taşkent vakfında alınıyor.