Minik Mucitler Geleceğe İcatları İle Hazırlanıyor

AREL Koleji Anaokulu tarafından düzenlenen “İcatlar-Mucitler” etkinliğinde küçük mucitlerin hayal gücünün sınırlarını zorlayan icatları izleyenleri şaşırttı. İcatlarını sergileyen miniklerin çevreye karşı duyarlılıkları ve sosyal sorumluluk bilinci dikkat çekti.

 

AREL Koleji Anaokulunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinlikte 6 yaş grubu öğrenciler birbirinden yaratıcı icatlarını kendi yaptıkları bir sunumla tanıtma fırsatı buldu. Çocukları düşünmeye, araştırmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttırmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla AREL Kolejinde gerçekleşen “İcatlar-Mucitler” gününde, 6 yaşındaki minik eller hayatlarında karşılaştıkları zorluklara ve onları rahatsız eden durumlara karşı ürettikleri yaratıcı çözümlerin neler olduğunu icatlarıyla ifade ettiler. Çocuklar insanların birbirlerine yardım ettiği, hayvanların sevildiği, doğanın korunduğu daha yaşanılır bir dünya istediklerini belirterek herkes için dünyayı güzelleştirmeye çalıştıklarını belirttiler. Her yıl farklı sorunlarla karşılaşan öğrenciler sınırsız bir hayal gücüyle yeni bir çözüm üretiyorlar. Miniklerin yaşadıkları sorunlara ürettikleri çözümler gelecekte hayata geçerse birçok soruna çözüm olacaklar.

 

YENİ NESİL İNSANLIĞA FAYDALI İCATLAR YAPACAK

Minik mucitler tasarladıkları ürünlerle herkesi şaşırttı. Hayal gücünü zorlayan icatlardan bazıları ise şöyle:

Doğanın kirlenmesinden çok rahatsız olan Mucit Doruk Yazıcı “Dünyayı Temizleyen Robot” icat etmiş. Tasarladığı robotun kolları ve bacakları uzayabiliyor. Bir tarafı metal kirlilikleri temizlemek için mıknatıslı diğer bir tarafı hava kirliliğini ve diğer kirlilikleri çeken mekanizmalı robot uçabiliyor. Diğer bir mucit Duru Uysal soğukta dışarıda kalan insanlar için “Sokakta Kalan İnsanlara Yelek Ören Makine” icat emiş. Durunun icadı otomatik olarak yelek örüyor ve sokakta kalanlar üşümüyorlar. Kartal Aras Yaman’ın icadı “Göz Robotu” Gözleri görmeyen insanların baktıkları yeri görerek onlara yardımcı olacak. Rüya Duygu Işık ise “Uçuran Kanatlar” icat etmiş. Deprem veya yangınlarda üst katlarda kalan insanları kurtarmak için bu icadı tasarladığını söyledi. İnsanlar kirletmeselerdi makinelere ihtiyaç olmazdı diyen mucit Muhammed Rekin Buyruk “Denizlerdeki Çöpleri Toplayan ve denizleri temizleyen Makine” icat etti. Diğer bir mucit Selim Haseki “Sabahları Çabuk Hazırlayan Zaman Makinesi” icat etmiş. Sabahları erken hazırlanarak okula yetişebilmek için icat ettiği makinede bulunan düğmelerle nereye gideceğini belirliyor. Minik mucitlerden Damla Mia Dikmen ise “Kaybolan Çocukları Annelerine Götüren Makine” icat etmiş. Çocukları kaybolan ailelere çok üzülen Damla icadı sayesinde kaybolan çocukları ailelerine ulaştırabilecek. Doğayı çok sevdiğini söyleyen minik mucit Kaan Ok “Güneş enerjisiyle Çalışarak Doğayı Koruyan Robot” icat etmiş.

 

Çocukların Ürettiği Diğer Projeler Şöyle:

Dumanları İçine Çeken Havayı Temizleyen Makine, Yangınları Farkedip Söndüren Makine, Plastik ve Kağıt Atıkları Geri Dönüştüren Makine, Sokak Hayvanları İçin Çabuk İyileştiren Yara Bandı, Toplanan Plastik Kapakları Sokak Hayvanları İçin Yeme Dönüştüren Robot, Sahipsiz Hayvanları Sahiplendiren Makine, Ayakkabı Bağlayan Robot, Yaşlı İnsanları Karşıdan Karşıya Geçiren Makine, Engelli İnsanlara Yardım Eden Makine, Soğuk Havalarda Hayvanları Isıtan Ev, Ağaçtaki Elmaları Toplayıp Çocuklara Veren Makine, Annesine Yemek Yapmada Yardım Eden Makine, Oyuncakları Toplayan Makine, Yükseğe Zıplayan Botlar