‘memleketin Birinde’ Oyunu Malatyalılarla Buluştu

AHA MALATYA- CHP Malatya İl Gençlik Kolları Ankara Ekin tiyatrosunun ''Memleketin Birinde'' adlı oyununu Malatyalılarla buluşturdu.

Malatya Sabancı Kültür Sitesindeki tiyatroda konuşan, CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, tiyatrolara her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini ilerleyen faşizmin bu kez de tiyatrolara göz diktiğini özel de olsa devlet de olsa CHP Gençlik Kolları olarak tiyatrolara hak ettiği saygıyı göstereceklerini ve her zaman sahip çıkacaklarını söyledi. Ankara Ekin Tiyatrosunun “Memleketin Birinde” adlı oyununu herkesin izlemesi gerektiğini belirten Barış Yıldız AKP faşizmini hicivle anlatan bu oyunu çok beğendiklerini de söyledi.

Gösterimin sonrasında oyunculara karanfillerle teşekkür eden Barış Yıldız oyuna vurgu yaparak perdede halktan biri olarak gördüğümüz az konuşan az düşünen "Karagöz" karakteri bu oyunla sahneye indi. Bugün halkı temsil eden "Karagöz" herkesten çok konuştu. Ne zaman halk sahneye iner ve korkmadan konuşur o zaman hacı recepler kaçacak yer ararlar dedi.



HABER- ÖMÜR HAYTA