Mehmet Nuri Kaynar; 17 Eylül 1961'de Türk demokrasisine vurulmuş kara bir lekedir

AHA İSTANBUL - Diriliş Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar idam edilen merhum başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı kabri başında Şükran ve minnetle andı.

58 yıl önce idam edilen Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ı kabri başında anma töreni düzenlendi. İçişleri bakanı Süleyman Soylu, bakan yardımcıları, milletvekilleri, İstanbul valisi ve belediye başkanının katılımıyla gerçekleşen anma programına MESK  Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Muzaffer Kala ve  Genel başkan yardımcısı aynı zamanda Diriliş Eğitim-Sen Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar  bu özel günde yerlerini aldılar. Anma  programına katılan Diriliş Eğitim-Sen Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar günün anlam ve önemine istinaden bir mesaj yayınladı. Genel başkan Mehmet Nuri Kaynar mesajında "17 Eylül 1961 yılında  milletin oyuyla seçilmiş başbakanı olan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesi Türk demokrasi tarihine büyük bir  kara leke olarak düşmüştür. 

Tam 58 yıl önce Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak 17 Eylül 1961 yılında

İdam edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı vefatlarının seneyi devriyesinde yapılan törenle andık. MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Muzaffer Kala ile birlikte katıldığımız anma programında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu son derece derinlikli tahliller içeren bir konuşma ile hissiyatımıza tercüman oldu. Program İstanbul protokolünün yanı sıra vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve yol arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ı vefatlarının 58. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şâd mekânları cennet olsun."dedi.